Klaipėdoje atidarytas japoniškas sodas

Klaipėdoje atidarytas japoniškas sodas

Klaipėdoje, Debreceno gatvėje įsikūrusios Pedagoginės psichologinės tarnybos kiemelyje, įrengtas japoniško stiliaus sodas. Čia sukurtos terapinės ir edukacinės erdvės, kur bus galima rengti įvairius užsiėmimus su vaikais, tėvais, pagalbos specialistais, pedagogais ir gyvūnais.

Japoniško sodo įrengimo darbai truko kiek daugiau nei metus, o startas sodo įkūrimui buvo paskelbtas pernai gegužę, kai Klaipėdoje viešėjo Japonijos Kudžio miesto delegacija.

Klaipėdos pedagoginės psichologinės tarnybos direktorė Ulijana Petraitienė pasakojo, jog pradėjus darbus pražydo ir sodo obelys.

"Pamatę obuolius ir žiedus nustebome ir supratome, kad tai yra dovana mums. Žiedai yra pradžia, o obuolys branda, tad buvo pradžia ir sulaukėme brandos. Sunokusio, sukurto ir įgyvendinto projekto, kuris sukvietė šiandien būrį puikių žmonių. Pirmiausia dėkoju savo komandai, kuri buvo itin susitelkusi ir jos dėka buvo galima pasiekti rezultatų, kuriuos mes pasiekėme", - sakė U. Petraitienė.

Japoniško sodo atidarymo metu Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas džiaugėsi dar viena sutvarkyta ir gražia uostamiesčio erdve. Pasak jo, kiekviena tokia iniciatyva yra tiltas tarp Lietuvos ir Japonijos bei tarp Klaipėdos ir Kudžio.

"Labai džiugina ir šildo širdį, kai net ir tokiu laiku, tokioje situacijoje randame minutėlę sustoti tam, kad suvoktume, jog pasaulis nesigaili, nei pandemija, nei iššūkiais. Tačiau yra grožis, kuris verčia sustoti, įkvėpimo šaltinis, kurį pastebėti būtina ir dėl to sustoti verta", - džiaugėsi V. Grubliauskas.

Terapines ir edukacines erdves, sukurtas japonišku stiliumi, simboliškai perkirpdami raudoną kaspiną atidarė V. Grubliauskas, U. Petraitienė ir Japonijos ambasadorius Shiro Yamasaki.

KULTŪRA. Naujajame sode susijungia lietuvių ir japonų kultūros simboliai.

Japonišką sodą, kuriame suformuota rami ir estetiškai patraukli erdvė, vandens šaltiniai ir augalų salos, Klaipėdos pedagoginė psichologinė tarnyba įkūrė įgyvendindama projektą "Socialinių paslaugų ir socialinės įtraukties plėtra pažeidžiamoms grupėms", finansuojamą iš Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos. Viso projekto vertė 59 900 Eur.

Projektą parengė ir kartu su tarnybos bendruomene įgyvendino kraštovaizdžio architektė Laura Popkytė-Fukumoto.

"Prisimenu tą vaizdą, kuris buvo prieš pradedant įrenginėti sodą. Maketuose matant, kaip tai turėtų atrodyti, buvo sunku įsivaizduoti", - sakė V. Grubliauskas.


VANDUO. Japoniško stiliaus sode be galo svarbus vandens elementas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder