Klaipėdoje paminėta Valstybės atkūrimo diena

Klaipėdoje paminėta Valstybės atkūrimo diena

Antradienį Atgimimo aikštėje paminėta Valstybės atkūrimo diena. Iškilmingame Vasario 16-osios renginyje dalyvavo gausybė neabejingų savo tautos istorijai klaipėdiečių.

Tradicine tapusioje šventinėje rikiuotėje dalyvavo kariškiai, policininkai, pasieniečiai, muitininkai ir Vakarų šalių sąjungos 3-iosios rinktinės būrys.

Renginio metu Lietuvos vėliavą pakelti buvo pakviestas „Ąžuolyno“ gimnazijos mokinys Gilbertas Umbražiūnas, kuris pergalėmis įvairiose olimpiadose bei varžybose Klaipėdos vardą garsina visoje respublikoje. Praėjusiais metais šis jaunuolis buvo apdovanotas aukso medaliu Europos Sąjungos gamtos mokslų olimpiadoje ir tapo „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ nugalėtoju.

Iškilmingai keliant vėliavą susirinkusieji giedojo Lietuvos himną kartu su Žvejų rūmų moterų choru „Dangė“ bei karinių jūrų pajėgų orkestru.

„Romantikai ar avantiūristai, idealistai ar naivuoliai, pragmatikai ar tikintys tuo, ką daro, žmonės..? Tokį klausimą šiandien užduoda ne vienas, kalbėdamas apie tuos 20 drąsių vyrų, kurie prieš 98 metus pasauliui paskelbė apie Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą. Ar kasdien susimąstome apie Tautinės giesmės žodžius? Manyčiau, jei ne tik gražiai giedotume, bet ir įsiklausytume, kiek daug prasmės yra tuose žodžiuose, daug ką pradėtume vertinti kitaip“, - šventės metu kalbėjo Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Anot mero, nereikia pernelyg romantizuoti ir idealizuoti nueito kelio, tačiau reikia vertinti tai, jog gebėta susikaupti ir susivienyti vardan vieno bendro tikslo – kurti nepriklausomą valstybę. „Valstybė yra kiekvienas iš mūsų“, - pridūrė V. Grubliauskas ir sveikino susirinkusiuosius su švente.

Savo jausmais taip pat pasidalino ir Ievos Simonaitytės bibliotekos direktorius Juozas Šikšnelis. Šventės dalyvius jis sveikino su gimimo diena: „Vasario 16-oji tampa finišu ir startu. Tegul tai tampa finišu visoms negandoms, kurios apipynusios nepriklausomos Lietuvos kūną, ir tegul ši diena tampa startu naujiems sumanymams, idėjoms, nepriekaištingai reputacijai, norui bei galimybėms kurti Lietuvą, kurioje būtų gera gyventi ne tik saujelei, bet ir daugumai žmonių.“

Vėliau už rekonstruotą ir 2015 m. oficialiai atidaryą Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumą ir modernų Delfinų terapijos centrą muziejaus direktorei Olgai Žalienei buvo įteiktas mero apdovanojimas – miesto vėliava.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder