Komisariate - sveikinimai Valstybės dienos proga

Komisariate - sveikinimai Valstybės dienos proga

Antradienio rytą Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate (VPK) vyko Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos minėjimas. Jo metu prisiminti svarbūs Lietuvos raidos etapai, apdovanoti Policijos komisariato darbuotojai, palinkėta ir toliau dirbti tėvynės labui.

Renginio pradžioje Klaipėdos apskrities VPK viršininkas Alfonsas Motuzas pasidžiaugė laisva, nepriklausoma ir klestinčia Lietuvos valstybe, galinčia rodyti pavyzdį visam pasauliui, ir palinkėjo didžiuotis ja, gerbti protėvių istoriją.

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas prisiminė vieną svarbiausių šios šventės akcentų – „Tautiškos giesmės“ giedojimą – ir sakė, jog giedant himną visi pasijunta „didelės šeimos, didelio choro dalyviais“. Jis pridūrė, kad valstybės kiekviename bus tiek, kiek bus Mindaugo, ir palinkėjo sėkmės nelengvame darbe miesto ir valstybės labui bei supratimo ir harmonijos namuose.

Sveikinimus užbaigė Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės klebonas kunigas Vilius Viktoravičius, palyginęs valstybę su šeima. „Jei mes patys neįdėsime savo indėlio į valstybę per darbą, tarnybą, pareigingumą, himno giedojimą, iš jos nieko nesitikėkime. Juk šeimoje lygiai taip pat atiduodame savo širdį, kad gautume jaukumo, supratingumo“, – atviravo V. Viktoravičius.

Pasibaigus sveikinimo žodžiams, Klaipėdos universiteto humanitarinių mokslų daktarė, istorikė Silva Pocytė skaitė paskaitą apie valstybės ištakas ir vienintelį Lietuvos karalių Mindaugą.

Vėliau renginio dalyviai peržiūrėjo Antano Maciulevičiaus režisuotą dokumentinį filmą, skirtą 750-osioms Mindaugo karūnavimo metinėms.

Kulminacija tapo garbingų apdovanojimų bei padėkų įteikimo ceremonija. Apdovanotas ir pagerbtas net 51 PK darbuotojas, dirbantis tėvynės labui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder