Kova su nudžiūvusiais medžiais mieste tęsiasi

Kova su nudžiūvusiais medžiais mieste tęsiasi

Klaipėdiečiai piktinasi, kad kertami geri, sveiki medžiai, o štai nudžiūvusiais ir keliančiais grėsmę praeiviams niekas nesirūpina. Savivaldybės atstovai tikina, kad pranešti apie juos privalo arba patys gyventojai, arba namų valdų atstovai.

"Debreceno gatvėje 6 nudžiūvęs medis jau dvejus metus styro. Šalia pėsčiųjų takas - bet kada gali užgriūti ir sužaloti žmones. Namų valdos renka tokius mokesčius. Už ką?" - rašoma redakcijai atsiųstame laiške.

"Pirmiausia noriu patikslinti, kad mes niekada nerinkome ir nerenkame mokesčių už medžių priežiūrą. Jų pjovimas ir genėjimas yra Savivaldybės prioritetas. Mes galime atlikti medžio šalinimo darbus tik tuo atveju, jei to paprašo namo gyventojai (daugumos pritarimu) ir sutinka už šią paslaugą mokėti papildomai. Visais kitais atvejais sausuoliais privalo rūpintis Savivaldybė. Per pastaruosius trejus metus iš Debreceno g. 6 namo gyventojų nesame gavę nė vieno oficialaus prašymo nupjauti medį", - teigė UAB "Pempininkų būstas" direktorė Birutė Jevdokimenko.

Savivaldybės atstovai teigia, kad apie prie gyvenamųjų namų ar kiemuose esančias vėjolaužas, vėjovartas jiems turi pranešti gyventojai ar namų valdos.

"Dėl nudžiūvusių medžių namų valdos tiesiogiai turi pranešti Miesto tvarkymo skyriui. Nepavojingi medžiai pašalinami eilės tvarka. Šiuo atveju pranešimo iš valdų nebuvo gauta. Tačiau šis medis bus įtrauktas į leidimų medžiams kirsti sąrašą ir pašalintas", - informavo Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Jolanta Rimkienė.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder