Kultūros ir meno tarybos rinkimai - su politinėmis intrigomis

Kultūros ir meno tarybos rinkimai - su politinėmis intrigomis

Dėl kandidatų į Kultūros ir meno tarybą verda politinės aistros. Vasarą Klaipėdos miesto taryba neva dėl anoniminio skundo nepritarė pateiktam naujos sudėties Kultūros ir meno tarybos sąrašui, kas leido pašalinti iš jo aktyvią opozicionierę Niną Puteikienę ir pasiūlyti kitą kandidatą - valdančiosios daugumos atstovą, už kultūrą atsakingą vicemerą Arvydą Cesiulį.

"Gėda, kad taip vyksta rinkimai į Kultūros ir meno tarybą, kuri padeda formuoti miesto kultūros strategiją, meno krypčių plėtotę, jų finansavimo prioritetus, galiausiai yra paskutinė institucija, kuri tvirtina kultūros ir meno projektų, reprezentacinių festivalių ekspertizes finansavimui gauti.

Akivaizdu, jog daugumos atstovas Rimantas Didžiokas padarė klaidą, pasiūlydamas mano kandidatūrą nuo Kultūros, švietimo ir sporto komiteto, ir tai kai kam labai nepatiko. Administracijos direktorius Gintaras Neniškis be jokios argumentacijos tiesiog neteikė šio klausimo Tarybai. Antrą kartą Taryba nepritarė pateiktam Kultūros ir meno tarybos narių sąrašui, nes Rimantas Taraškevičius sakė, kad gautas skundas dėl Mariaus Tumšio kandidatūros. Esą yra manančiųjų, kad dėl Karklės festivalio peripetijų jis neturėtų būti minėtoje taryboje. Buvo galima paprašyti šį kandidatą delegavusių nevyriausybinių visuomeninių organizacijų pateikti kitą kandidatą, tačiau buvo organizuojami nauji rinkimai. Po jų sąrašas nedaug pasikeitė, Marius Tumšys jame liko, bet neliko mano kandidatūros", - apmaudo neslėpė N. Puteikienė.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė paaiškino, kad nauji atstovų į Kultūros ir meno tarybą rinkimai organizuoti todėl, kad Tarybos sprendimas netvirtinti anksčiau teiktų kandidatų buvo be jokio aiškinamojo protokolo. "Todėl vėl pakvietėme organizacijas siūlyti savo atstovus", - sakė vedėja.

Priminsime, jog politikams neįtikusiame Kultūros ir meno tarybos sąraše buvo siūlomi Vladas Balsys, Ineta Baužytė, Kristina Jokubavičienė, Tomas Viktoras Kiauka, Daiva Kšanienė, Rasa Miuller, Loreta Narvilaitė, Neringa Poškutė, Antanas Stanevičius, Marius Tumšys ir Nina Puteikienė.

Dabar Meno kūrėjų organizacijų padaliniai Klaipėdoje į Tarybą vėl deleguoja Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos skyriaus ir Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos narį, architektą Vladą Balsį, Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkę, juvelyrę Neringą Poškutę ir Lietuvos rašytojų sąjungos Klaipėdos skyriaus narę, poetę Daivą Molytę-Lukauskienę vietoje A. Stanevičiaus. Klaipėdos kultūros magistrai paliko tas pačias kandidates: Daivą Kšanienę ir Kristiną Jokubavičienę. Nevyriausybinės visuomeninės organizacijos, veikiančios kultūros srityje, paliko viešosios įstaigos "Projektas Lt" direktoriaus, režisieriaus Mariaus Tumšio kandidatūrą ir dar delegavo naujus kandidatus: viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" direktorių, režisierių Romandą Žiubrį ir viešosios įstaigos Paslaugų ir konsultacijų centro vadovę, renginių organizatorę Inetą Gibauskaitę.

Kandidatus pakeitė ir valstybės bei savivaldybės kultūros įstaigos. Vietoje Klaipėdos dramos teatro atstovės Inetos Baužytės ir Klaipėdos koncertų salės atstovės Loretos Narvilaitės deleguotas Klaipėdos miesto savivaldybės Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktorius Jonas Genys ir Klaipėdos miesto savivaldybės kultūros centro Žvejų rūmų kultūrinių renginių organizatorė Kristina Jakštė.

Galiausiai Kultūros ir sporto komitetas praeitą savaitę patvirtino už kultūrą atsakingo vicemero Arvydo Cesiulio kandidatūrą vietoje anksčiau teiktos N. Puteikienės kandidatūros.

Naujoji Kultūros ir meno tarybos sudėtis vėl bus svarstoma miesto Tarybos posėdyje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder