Kviečia pažinti saldžią Klaipėdą

Kviečia pažinti saldžią Klaipėdą

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras (TIC) klaipėdiečiams ir miesto svečiams paruošė naują maršrutą "Saldi Klaipėda", siūlantį paragauti įvairių desertų.

Klaipėdos TIC vadovė Romena Savickienė pasakojo, kad skirtingiems žmonėms reikia skirtingų dalykų, todėl lankstinuke sudėtos išskirtinės vietos pasigardžiuoti desertu ar kava.

"Pavyzdžiui, "Kavos architektai", kurie patys gamina ledus, "Musangas", kur yra specialaus skrudinimo kava, vietos, kur galima paragauti veganiškų saldumynų, gaminių be gliuteno. Taip pat - savo istoriją, aurą turinčios vietos, pavyzdžiui, bandelių namai J. Janonio gatvėje, "Pitliaus skanėstai", "AJ šokoladas". Įtraukėme ir populiarias vietas, pavyzdžiui, "10 tiltų". Stengėmės įtraukti vietas, kurios mėgstamos pačių miestiečių ir svečių", - sakė R. Savickienė.

Spaustuvėje baigiamas ruošti ir netrukus TIC pasieks marinistinis maršrutas, kuriame pateikti jūrinio paveldo objektai. Taip pat ruošiamas naujas lankstinukas "Išraiškinga Klaipėda", kuriame bus pristatomas uostamiesčio gatvės menas. Šiuos du maršrutus norima paruošti iki Tarptautinės turizmo dienos, rugsėjo 27-osios.

Kitam vasaros sezonui ruošiama informacija apie Klaipėdos paplūdimius. Taip pat, bendradarbiaujant su profesionaliais Klaipėdos fotografais, norima į lankstinuką sudėti "fotogeniškiausias" ir labiausiai Klaipėdą atspindinčias vietas, objektus, kur pasidarius asmenukę būtų galima lengvai identifikuoti, kad tai - tikrai Klaipėda.

"Pradėję patys rengti tokį maršrutą supratome, kad tikrai ne visos vietos identifikuoja Klaipėdą, pavyzdžiui, jeigu nusifotografuoji prie jūros, tai prie tos pačios jūros gali nusifotografuoti ir Liepojoje, ir Palangoje, ir kažkur kitur. Norime surasti bent dešimt vietų, kuriose atsispindėtų Klaipėda, ir norime profesionalų fotografų patarimų", - pasakojo R. Savickienė.

Šiais metais buvo pristatytas naujas gastronominis-marinistinis maršrutas, vedantis per įvairias uostamiesčio kavines, restoranus, kur galima ragauti įvairių jūriškų patiekalų. R. Savickienė džiaugėsi, kad ši naujiena ypač sudomino įmones, kurios tokias degustacijas organizuoja savo kolektyvams. "Paragauti" Klaipėdos neretai nori ir svečių sulaukę klaipėdiečiai. Ekskursija jau buvo vedama lietuvių, anglų, vokiečių kalbomis.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder