LEZ netrukus bus statoma nauja gamykla

LEZ netrukus bus statoma nauja gamykla

Balandžio antroje pusėje Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) planuojama pradėti statyti santechnikos gamyklą. Bandomoji produkcija joje turėtų būti pradėta gaminti jau kitų metų sausį. Naujoje gamykloje ketinama įdarbinti ir žmones, turinčius klausos negalią. [CITATA]

Pasak UAB "LEZ projektų valdymas", besirūpinančios šios gamyklos statybos projekto įgyvendinimu, direktoriaus Artūro Stonkaus, šiuo metu LEZ pastebimas šioks toks statybų proveržis. Beveik trejus metus tęsėsi sąstingis, pernai po truputį pradėta įsivažiuoti, o šiemet, be santechnikos gamyklos, kuri jau bus 18 gamykla Klaipėdos LEZ, planuojama čia pradėti statyti dar porą.

Vidutinio dydžio, 6 560 kv. m ploto, gamyklą Klaipėdos LEZ teritorijoje, Pramonės g. 10A, statys Vilniuje įregistruota rusiško kapitalo UAB "ANI plast". Orientacinė visos gamyklos kartu su technologine įranga vertė - apie 25 mln. Lt. Europos Sąjungos parama sieks apie 2,5 mln. Lt. Gamykloje bus sukurta 60 naujų darbo vietų.

Pagrindinė "ANI plast" kompanija yra Rusijoje. Anot A. Stonkaus, jos akcininkų nuostata - gamykla turi propaguoti sveiką gyvenimo būdą, pavyzdžiui, joje bus draudžiama rūkyti, ir įdarbinti kuo daugiau žmonių su negalia, ypač tų, kurie turi klausos sutrikimų. Praktika rodo, kad jų darbo našumas gana didelis. Teigiama, kad Rusijoje savo gamyklose šie verslininkai yra įdarbinę daug žmonių su negalia.

Pasak A. Stonkaus, šiai gamyklai bus reikalingas itin kokybiškas vanduo, kad nebūtų užterštos labai brangios presų formos, todėl vandens paruošimui bus skiriamas labai didelis dėmesys. Nemažai dėmesio bus skiriama perteklinės šilumos panaudojimui, t. y. bus stengiamasi padaryti taip, kad įrengimų šiluma nebūtų be reikalo išmetama į orą, o panaudota patalpoms šildyti.

A. Stonkus tikina, kad gamykla bus labai moderni. Vandens paruošimo ir šildymo projektą rengė Vokietijos kompanija, bus naudojama garsių Vokietijos firmų įranga. Gamykloje bus gaminamos santechnikos detalės - vandens surinkimo trapai iš plastiko, sifonai kriauklėms, bidė, gofruotosios žarnos klozetų puodams ir kriauklėms, pisuarams, plautuvams. Jos produkcija bus skiriama Europos Sąjungos šalims. Gamyklos pajėgumas - 4,2 mln. santechnikos detalių per metus.

Į viešą susirinkimą, kuriame turėjo būti svarstomas visuomenei svarbaus statinio statybos projektas, neatėjo nė vienas žmogus. Pasak A. Stonkaus, į tokius viešus susirinkimus interesantai dažniausiai neateina, mat iki tol projekto svarstymas jau būna praėjęs kelis etapus, būna atlikti poveikio aplinkai ir žmonių sveikatai vertinimai, tad žmonės situaciją jau būna išsinagrinėję ir pateikę savo siūlymų.

Atlikus poveikio visuomenės sveikatai vertinimą nustatyta, kad ši gamykla žalingo poveikio nedarys, taršūs procesai joje nebus vykdomi.

Šiuo metu jau vykdoma statybininkų apklausa dėl santechnikos gamyklos statybos darbų. Iš viso joje dalyvavo apie 150 įmonių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder