Ligonių kasa: sutarties su "Klaipėdos hospisu" nėra

Ligonių kasa: sutarties su "Klaipėdos hospisu" nėra

Reaguodama į kilusį ažiotažą dėl padėties UAB "Klaipėdos hospisas", Valstybinė ligonių kasa (VLK) pranešė pradėjusi aiškintis, ar asmens sveikatos priežiūros licenciją turi ir VšĮ Paliatyviosios pagalbos ir šeimos sveikatos centras.

VLK kreipėsi į Valstybinę akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybą, kurios prašoma išaiškinti, kokia yra VšĮ Paliatyviosios pagalbos ir šeimos sveikatos centro, su kuriuo yra sudaryta sutartis dėl paslaugų kompensavimo iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF), abartinė licencijos būklė.

Nurodoma, kad Klaipėdos teritorinė ligonių kasa (TLK), kaip ir kitos teritorinės ligonių kasos, sutarties dėl pacientų gydymo iš PSDF su UAB "Klaipėdos hospisas" neturi.

"Tai reiškia, kad jokie pinigai iš PSDF šiai įstaigai neskiriami. Tačiau Klaipėdos TLK yra sudariusi sutartį dėl asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimo su VšĮ Paliatyviosios pagalbos ir šeimos sveikatos centru. Abi įstaigos veiklą vykdo tuo pačiu adresu – Jūros g. 11", - nurodoma pranešime.

Paliatyviosios pagalbos ir šeimos sveikatos centras oficialiu raštu sausio mėnesį informavo Klaipėdos TLK, kad savo įstaigoje turi 40 slaugos ir 12 paliatyviosios slaugos lovų.

Pernai šiai įstaigai už suteiktas stacionarines slaugos paslaugas apdraustiesiems buvo sumokėta 380 090 eurų.

Šiemet buvo pasirašyta sutartis, kurioje už stacionarinės slaugos paslaugas apmokėjimo apdraustiesiems buvo numatyta 664 050 eurų metams.

VLK nurodo, kad už suteiktas slaugos paslaugas apmokama ne pagal lovų, o suteiktų paslaugų skaičių per ataskaitinį mėnesį.

"Kilus abejonių dėl įstaigos veiklos, nedelsdami kreipėmės į Akreditavimo tarnybą situacijai pasiaiškinti. Gavę atsakymus iš Akreditavimo tarnybos dėl licencijos – galioja, sustabdyta ar panaikinama, – spręsime, ar įstaiga gali toliau turėti sutartį su TLK ir vykdyti numatytus įsipareigojimus", – pranešime cituojamas VLK direktorius Gintaras Kacevičius.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder