Lygina piliavietės šlaitus

Lygina piliavietės šlaitus

Praėjusią savaitę ant Klaipėdos piliavietės šlaito atsirado įdomios medinės konstrukcijos. Miestiečiai ėmė domėtis, kam jos reikalingos.

Medinės konstrukcijos uždengė dalį šlaito. Pasak Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktoriaus Jono Genio, taip vyksta šlaito niveliavimo darbai.

"Kai apšvietėme šlaitus, paaiškėjo, kad kai kurios vietos, matyt, sudubo ar dar kas nutiko, todėl tą kampą būtina koreguoti. Dabar yra padarytas savotiškas šablonas, pagal kurį bus palygintas šlaito reljefas.

Ties pylimėliu užlūžta prožektoriaus spindulys, nors jis turi nuslinkti. Tai yra problema, kurią gamybininkai turi spręsti. Pilant pylimą atrodė, kad lygu, bet paskui nusėdo žemė, o įrengus prožektorius, kurie pagyvina šią miesto dalį, pasimatė trūkumai, nelygus reljefas. Tačiau po truputį baigiamos korektūros", - aiškino J. Genys.

Pašnekovo teigimu, didieji darbai šiuo metu vyksta prie šiaurinės kurtinos. Čia rengiamasi atkurti erdves, įskaitant ir požemines patalpas.

"Bus analogiškas sprendimas kaip rytinėje kurtinoje, kur po pylimu yra konferencijų salė ir kitos erdvės. Bus tokios pat erdvės, panašios architektūros, jose bus praplėsta muziejaus ekspozicija", - priminė J. Genys.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder