Mariose prie „Grigeo Klaipėda“ ėmė plūsti rusvos nuotekos

Mariose prie „Grigeo Klaipėda“ ėmė plūsti rusvos nuotekos

Antradienį portalas lrytas.lt gavo informaciją, jog šalia „Grigeo Klaipėda“ gamyklos ir Naujosios Smiltynės perkėlos žvejai užfiksavo į vandenį Kuršių mariose plūstančias neaiškios kilmės srutas.

Vaizdo medžiagą portalui lrytas.lt atsiuntęs klaipėdietis Michailas teigė, kad tokius vaizdus žvejai mato ne pirmą kartą.

„Ten žvejai pralenda pro tvorą, dabar stintų metas, jie vakarop žvejoja. Sako, kad naktimis ten tokie dalykai ir dedasi, tik ne taip gerai matosi, sunku įžvelgti. Kai nuėjo dienos metu, vyko tas pumpavimas. Kaip tik vanduo atšalo, tos nuotekos yra šiltesnės ir kyla į viršų, todėl jos ir matosi“, – sakė VšĮ „Veik“ direktorius Michailas Andrijanovas.

Anot M. Andrijanovo, toje pačioje vietoje žvejai naktimis pastebi ir karts nuo karto pasirodantį laivą „Banga“. „Gali būti, kad tas vos bepaplaukiantis laivas uždengia tas plūstančias nuotekas, jų nebesimato ir prasisklaido. To laivo buvimo vietą ir trajektoriją galima bandyti pastebėti internete, laivų sekimo portaluose“, – teigė klaipėdietis.

Į portalo lrytas.lt skambutį Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos skyriaus viršininkė Ramunė Lukaševičienė neatsakė.

Apie situaciją iš portalo lrytas.lt sužinojęs AAD atstovas spaudai Arūnas Malinovskis teigė, kad informaciją patikslins ir informuos visuomenę apie galimą taršos atvejį uostamiestyje.

Paimti mėginiai

Kaip vėliau patikslino A. Malinovskis, pranešimų priėmimo tarnyba antradienį apie 16 val. gavo pranešimą apie taršą.

„Buvo pastebėta tarša Kuršių mariose ties Smiltynės perkėla. Nuvyko mūsų inspektoriai, iškviesta aplinkos apsaugos agentūros laboratorija, imami mėginiai ir toliau atliekamas tyrimas. Čia nebuvo rasta jokio vamzdžio, kol kas yra pastebėta tarša pačiose mariose, tiriami mėginiai ir bus išaiškinta, iš kokio šaltinio yra tarša. Mes nežinome taršos šaltino, dėl to iškviesta laboratorija ir ieškomas taršos šaltinis“, – aiškino AAD atstovas spaudai A. Malinovskis.

Paklausus, ar tai galėjo būti „Grigeo Klaipėda“ nuotekos, A. Malinovskis teigė tokios informacijos neturintis. Tiesa, nuo vietos kur užfiksuotos plūstančios srutos „Grigeo Klaipėda“ įmonės teritorija yra vos už kelių šimtų metrų.

Primename, kad bendrovei „Grigeo Klaipėda“ gresia 48 mln. eurų ieškinys dėl gamtai padarytos žalos. Apie galimą milžinišką gamtos teršimo atvejį informacija buvo paviešinta praėjusių metų pradžioje. Prokuratūra tiria atvejį, kuomet kartono gamykla galėjo metų metus į Kuršių marias leisti netinkamai išvalytas nuotekas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder