Mažvydo alėjoje - dar viena puošmena

Mažvydo alėjoje - dar viena puošmena

Uostamesčio Martyno Mažvydo alėją jau visai netrukus papuoš dar vienas originalus meninis akcentas - suoliukas su skulptūrėle.

Alėjos centre, ties Šaulių gatve, jau montuojamas suoliukas-skulptūra - klaipėdiečio menininko Izroildžon Baroti kūrinys. Skulptūrą miestui dovanoja Klaipėdos pramonininkų asociacijos narys - UAB "Voltas".

"Gyvybės mikroschema" pavadinta meninė kompozicija - bronzinė dviejų žmonių figūra, sudaryta iš stilizuotų mikroschemos detalių ir elementų, kurie vaizduoja tarsi sudėtingą žmogaus kraujotaką arba gyvybės mikroschemą.

"Žmogaus gyvenimas - nenuspėjamas judėjimas, kurio niekas niekada negali tiksliai paaiškinti. Galime tik spėti, kad mums daro įtaką išorinės jėgos - tarsi milžiniška mikroschema, kuri sujungta su mūsų vidinėmis mikroschemomis. Ji valdo mūsų gyvenimus, suteikdama energijos kūrybai, meilei ir kitiems išbandymams," - sako kūrinio autorius, šių metų Klaipėdos Kultūros magistras I.Baroti.

Suoliukas padengtas kietmedžio mediena, tad ši skulptūrinė kompozicija, kaip ir nemažai kitų,  bus ne tik alėjos puošmena, bet ir patogi vieta pailsėti.

M.Mažvydo alėjos suolelių dekoravimo meniniais akcentais projektą 2012 m. inicijavo Klaipėdos pramonininkų asociacija. Per penkerius metus pėsčiųjų alėjoje įgyvendinta 17 meninių idėjų, papuošti ir kietmedžio lentelėmis "sušildyti" 37 suoliukai.

Suoliuko-skulptūros atidengimas - rugsėjo 8 d. (penktadienį) 12 val.


Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder