Melnragiškiai ir Uosto direkcija: draugiškos kaimynystės link

Melnragiškiai ir Uosto direkcija: draugiškos kaimynystės link

Netrukus prasidės Klaipėdos uosto bangolaužių rekonstrukcija, tad Melnragės pašonėje užvirs statybų darbai. Melnragiškiai sako nesantys prieš uosto vystymąsi, tačiau, anot jų, turi būti paisoma gyventojų interesų ir jie pabrėžia draugiškos kaimynystės svarbą. Uosto direkcijos atstovai tvirtina, kad jiems taip pat rūpi dialogas su gyventojais.

Pirmosios Melnragės bendruomenės pirmininkas Andrius Dumbauskas sako, kad bendruomenė norėjo susipažinti su molų rekonstrukcijos eiga, kitomis aktualijomis, todėl inicijavo susitikimą su Uosto direkcijos vadovu.

"Mums rūpėjo, kad naujas vadovas išgirstų tai, kas mums svarbu. Šiuo požiūriu susitikimas buvo konstruktyvus, tikimės, kad mus išgirdo. Dalį atsakymų į savo klausimus gavome, į likusius tikimės sulaukti artimiausiu metu. Uosto direkcijos vadovas mus informavo, kad sutartys dėl bangolaužių rekonstrukcijos yra sudarytos su dviem vakarietiškomis kompanijomis. Tikėtina, kad jos laikysis visų standartų, kurie yra pažangiose Europos valstybėse. Tikimės, kad triukšmo lygis nebus viršijamas, naktimis nebus dirbama", - sakė A. Dumbauskas.

Bendruomenė pasiūlė Uosto direkcijai keistis būtiniausia informacija.

"Mes paprašėme kontakto, kad galėtume pranešti direkcijai apie pastebėtus pažeidimus, o ji informuoti rangovus. Susitikimo metu abi pusės ieškojo būdų, kaip problemas spręsti konstruktyviai. Tam tikrų vilčių susitikimas mums suteikė", - teigė bendruomenės pirmininkas.

Tikisi radę supratimą

"Suprantame gyventojų nuogąstavimus. Be abejo, statybų metu būna ir triukšmo, kitų trikdžių, tačiau dėsime visas pastangas, kad gyventojai patirtų kuo mažiau nepatogumų. Džiugu, kad susitikimo metu Melnragės atstovai atviravo, kad jie nėra prieš uostą ir jo vystymąsi, o mes esame pasirengę atviram dialogui, mums taip pat labai svarbu draugiška kaimynystė", - sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Melnragiškiams dar rūpėjo klausimas, ar prasidėsiantys bangolaužių rekonstrukcijos darbai nėra būsimo išorinio uosto statybos pradžios darbai. Žmonės buvo patikinti, kad kol kas išorinis uostas ties Melnrage nei planuojamas, nei projektuojamas.

"Tai buvo pirmas susitikimas ir mes pasakėme, kad norime spręsti problemas konstruktyviai, o ne konfrontuoti. Uosto direkcija to taip pat nori. Jeigu darbai nesiskirs nuo kalbų, bus džiugu", - kalbėjo A. Dumbauskas.

Melnragės seniūnaitė Marija Kalendė sakė, kad bendruomenė tikisi, jog pasikeitus direkcijos vadovybei, situacija dėl bendravimo pagerės.

"Rašėme raštus visoms institucijoms, kad pramoninė zona ir gyvenamoji būtų atskirtos, kad būtinos buferinės zonos. Nerimą mums kelia tai, kokią įtaką molų rekonstrukcija darys krantams, kiti klausimai", - kalbėjo M. Kalendė.

Šiuo metu rekonstruojama pirma krantinė, esanti prie šiaurinio molo, tad pagal Savivaldybės patvirtintą transporto schemą į statybvietę važiuoja sunkiasvoris transportas. Melnragiškiai išsakė nuogąstavimus dėl dulkėtumo, todėl Uosto direkcija kreipėsi į rangovą, kad gatvė, kuria važiuoja jų transportas, būtų laistoma. M. Kalendė patvirtino, kad tai jau yra daroma.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder