Merui ir pavaduotojams - sotesni metai

Merui ir pavaduotojams - sotesni metai

Šie metai Klaipėdos merui ir jo pavaduotojams turėtų būti sotesni - planuojama jau nuo sausio 1 dienos atstatyti 2009 metų atlyginimus, taigi kiekvieno jų piniginė pastorės keliomis šimtinėmis.

Kadangi aukščiausioji šalies valdžia nusprendė, kad jau laikas pradėti gyventi geriau - nusprendė atkurti valstybės politikų, teisėjų ir valstybės pareigūnų algas, kurios buvo sumažintos 2009 metais.

Kadangi mero ir jo pavaduotojų darbo užmokestį pagal įstatymų nustatytus koeficientus turi tvirtinti savivaldybės Taryba, uostamiesčio politikams teikiami svarstyti jų atlyginimų dydžiai.

Numatyta, kad nuo šių metų sausio 1 dienos vietoje dabartinės 7054 Lt algos Vytautas Grubliauskas turėtų gauti 7837 Lt, neatskaičius mokesčių.

"Net kostiumo gero nepasikeis", - šitaip žinią vakar vykusiame Klaipėdos savivaldybės miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitete sutiko politikė Lilija Petraitienė.

Komiteto narys Artūras Šulcas net išėjo už durų, kai buvo svarstoma planuojami jo atlyginimo pokyčiai. Tačiau ten jam teko būti neilgai nes kiti komiteto nariai neprieštaravo, kad algos didėtų ne tik merui, bet ir abiems vicemerams.

Taigi, jei tam pritars ir miesto Taryba, nuo šių metų sausio A. Šulco atlyginimas vietoj dabartinio 6238 Lt atlyginimo "ant popieriaus" bus 6931 Lt.

Vytauto Čepo - vietoje dabartinio 6405 Lt atlyginimo sieks 7117 Lt, netaskaičius mokesčių. Šio vicemero atlyginimas didesnis, nes ilgesnis jo darbo stažas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder