"Metų klaipėdiečio" rinkimai - galimybė pastebėti kiekvieną

"Metų klaipėdiečio" rinkimai - galimybė pastebėti kiekvieną

"Pastebėti žmogų...." - ši brolio Astijaus ištarta frazė taikliai apibūdina "Metų klaipėdiečio" rinkimus. Pastebėti kiekvieną, ne tik tą, kuriam šiuo metu sekasi, bet ir tą, kuris dėl mūsų pačių vidinių barjerų atrodo kitoks... Ne tik pastebėti, bet ir paliesti žodžiu, rasti jam laiko...

Šiemet dienraščio "Vakarų ekspresas" organizuojamų "Metų klaipėdiečio" rinkimų apdovanojimų vakaras buvo kupinas atjautos, gerumo ir noro dalintis. Dienraščio inicijuota socialinė akcija, kuria norima pagelbėti autizmo spektro sutrikimų turinčius vaikus auginančioms šeimoms, sulaukė malonaus vakaro svečių palaikymo.

Socialiai atsakingi

"Ar galima paliesti žodį? Ar galima prisiliesti prie raidos sutrikimų turinčio vaiko gyvenimo? Jei yra meilė, tikrai galima. Didžiausia meilė, kai mes vienas kitam dovanojame savo laiką. Tiems vaikams, kuriuos mes švelniai vadiname rožių planetos vaikais, reikia, kad jų širdelės būtų paliestos. Esu labai dėkingas "Vakarų ekspresui" už tai, kad prieš daugelį metų inicijavo šiuos rinkimus, kurie skatina pastebėti žmogų. Pastebėti ne tik lyderį, bet ir tą, kuris atiduoda kitiems savo laiką, talentus. Pastebėti tą, kuris yra kitoks..." - šventinio vakaro metu kalbėjo brolis Astijus.

Jam antrindamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas svarstė, kad labai svarbu išmokti paliesti žodžiu tuos, kuriems to labiausiai reikia.

"Metų klaipėdiečio" rinkimai - tai tradicija, be kurios mes sunkiai įsivaizduojame metus. Tai yra puiki galimybė nusilenkti tiems, kurie kasdien savo kruopščiu darbu garsina savo miestą. Esu labai dėkingas "Vakarų ekspresui" už šios gražios idėjos puoselėjimą. Šiemet ypač džiugina tai, kad ši graži akcija įgavo ir socialinį pobūdį. Tai didis posūkis ir didi viltis", - kalbėjo V. Grubliauskas.

Sveikindamas tuos, kurie buvo nominuoti "Metų klaipėdiečio" rinkimuose, ir tuos, kuriems nusišypsojo laimė šiemet tapti laimėtojais, meras svarstė, kad ne ką mažesnė vertybė yra tie žmonės, kurie siūlė kandidatus, aktyviai balsavo ir šitaip išreiškė savo pilietiškumą.

"Manau, kad visi šitie žmonės yra Klaipėdos turtas", - aktyviais ir dėmesingais miestiečiais džiaugėsi V. Grubliauskas.

"Vakarų ekspreso" vyriausiasis redaktorius Gintaras Tomkus taip pat akcentavo, kad šie rinkimai gyvuoja tik dėl to, kad Klaipėdoje gyvena tiek daug iniciatyvių klaipėdiečių, kurie geba vertinti šalia esančius.

"Nuoskaudas pamirškime, bet gerumo negalima pamiršti niekada - manau, kad ši frazė puikiai atspindi šio vakaro nuotaiką. Tenka pripažinti, kad per visą 24 metų konkurso gyvavimo istoriją dar nesame sulaukę tiek aistrų, kiek jų buvo šiemet. Noriu akcentuoti, kad šiame žaidime nėra pralaimėtojų. Visi, kurie buvo pastebėti ir pasiūlyti šioms garbingoms nominacijoms, jau yra laimėtojai. Vien todėl, kad šalia jų yra žmonės, kurie juos palaiko", - kalbėjo G. Tomkus.

Intriga išlaikyta iki galo

Kam šiemet atiteko garbingi titulai: "Už metų nuopelnus", "Jaunasis talentas", "Meniška siela" ir "Garbės klaipėdietis" tradiciškai paaiškėjo tik apdovanojimų vakaro metu. Tad į sceną pakviesti nominantai arba jų atstovai neslėpė jaudulio laukdami, kol bus atplėštas kiekvienos nominacijos vokas ir bus paskelbtas nugalėtojas.

Tradiciškai "Metų klaipėdiečius" skelbia ir apdovanojimus teikia įmonių, kurios palaiko šią iniciatyvą, atstovai.

"Norime padėkoti visiems nominantams, nes jie savo darbais, idėjomis ir atkaklumu juos įgyvendinant, ne tik garsina mūsų miestą Klaipėdą, bet ir paliečia kiekvieno iš mūsų gyvenimą", - prieš pristatydama nominacijos "Už metų nuopelnus" nugalėtojus kalbėjo verslo ir darbų saugos konsultacinės įmonės "Sabelija" generalinio direktoriaus asistentė Agnė Kančauskaitė.

Šios garbingos nominacijos nugalėtojais tapę sergančių cukriniu diabetu vaikų klubo "Smalsučiai" vadovai Ina ir Darius Juotkai kuklinosi, svarstydami, kad laimėtojais reikėtų įvardinti ne tik juos ir kitus finalininkus, bet ir daugybę Klaipėdoje gyvenančių žmonių.

"Manau, šioje scenoje turėtų stovėti daugybė žmonių, kurie atiduoda save kitiems. Mums tai ne vien laimėjimas, bet ir tarsi patvirtinimas, kad einame teisingu keliu", - sakė D. Juotkus.

Nominacijos "Jaunasis talentas" nugalėtoją paskelbęs bendrovės "Hidrostatyba" valdybos pirmininkas Jonas Dumašius dėkojo "Vakarų ekspresui", kad jis kasmet suburia bendruomenę tokiam gražiam tikslui - padėkoti labiausiai nusipelniusiems.

"Tikiuosi, kad ir toliau mes gebėsime dalintis vienas su kitu jausmais ir po švenčių nepamiršime daryti gerus darbus", - vylėsi J. Dumašius.

Jaunuoju talentu šiemet tapęs plaukikas Daniil Pancerevas neslėpė, kad vandenyje jam kur kas geriau nei scenoje.

"Labai jaudinuosi, net užmiršau, ką norėjau pasakyti", - nuoširdžiai kalbėjo D. Pancerevas, dėkodamas savo tėvams, seneliams, bendraklasiams, draugams iš Lietuvos ir užsienio, kurie nuoširdžiai palaikė jį šiuose rinkimuose.

Smagia akimirka tapo "Meniškos sielos" apdovanojimų ceremonija. Šį apdovanojimą pelniusi dizainerė Aina Zinčiukaitė, gavusi daugybę gėlių ir dovanų, pritūpė scenoje, kad netyčia neišmestų vertingų prizų iš rankų. Jai įkandin tūptelėjo ir vakaro vedėjas, ir kiti nominantai.

"Noriu pasveikinti visas meniškas sielas ir džiaugiuosi, kad esame ir kuriame Klaipėdoje, nes Klaipėdoje galima ir būtina kurti", - kalbėjo jaukiai pritūpusi A. Zinčiukaitė, o vakaro vedėjas Marius Drukteinis šmaikštavo, kad, ko gero, visame pasaulyje dar nėra buvę atvejo, kad padėkos kalba būtų sakoma atsitūpus.

"Meniškos sielos vis tiek yra kitokios", - juokavo vedėjas.

Šios nominacijos laimėtojai apdovanojimą įteikęs Klaipėdos dramos teatro vadovas Tomas Juočys prisiminė istoriją, vykusią Antrojo pasaulinio karo metu, kai Čerčiliui buvo pasiūlyta skirti daugiau pinigų karo ministerijai ir atimti juos iš meno ir kultūros. Šis atsakęs: "O ką mes tada ginsime?"

"Jei pas mus nebus kuriančių žmonių, nebus ir valstybės", - akcentavo T. Juočys ir sykiu pabrėžė, kad Klaipėdos bendruomenė yra pati geriausi iš visų kitų miestų.

"Garbės klaipėdiečio" nominaciją patikėta paskelbti UAB "Kaminera" vadovei Laimai Kasmauskaitei. Ji taip pat džiaugėsi, kad Klaipėdoje yra galimybė įvertinti nusipelniusius žmones.

"Šis įvertinimas yra dar vienas patvirtinimas, kad jūsų darbai yra matomi. Palinkėti būtų galima tik vieno - toliau likti įkvepiančiais pavyzdžiais, ne tik savo komandų, bet ir visų miestiečių, ypač jaunosios kartos lyderiais", - sakė L. Kasmauskaitė.

Garbės klaipėdiečiu šiemet paskelbtas Respublikinės Klaipėdos ligoninės vadovas Romaldas Sakalauskas negailėjo padėkos žodžių visiems jį taip gausiai palaikiusiems.

"Aš esu laimingas ne dėl to, kad esu garbės klaipėdietis, o dėl to, kad esu klaipėdietis", - kad gyventi Klaipėdoje ir dirbti jos labui buvo didžiausia jo gyvenimo svajonė, prisipažino R. Sakalauskas.

Malonūs siurprizai

Jau tampa tradicija, kad "Metų klaipėdiečio" renginio metu sveikinami ne vien šių rinkimų nugalėtojai. Dienraščio "Vakarų ekspresas" partneriai įsteigia ir specialias Padėkos nominacijas tiems žmonėms, kurių darbai ir nuopelnai yra labai reikšmingi Klaipėdai, tačiau galbūt per mažai jiems garsiai sakoma ačiū už jų atsidavimą darbui, profesijai, miestui.

Klaipėdos jūrų krovinių kompanija BEGA įsteigė Padėkos nominacijas inžinieriui-projektuotojui, Lietuvos statybos inžinierių sąjungos Klaipėdos klubo pirmininkui Tautvydui Petrui Tubiui ir žurnalo "Jūra" leidėjai Zitai Tallat-Kelpšaitei.

"Dėkojame gerbiamai Zitai, kad ji savo elegancija, elegantišku žodžiu daro mus, Klaipėdos uostą, labai elegantišką", - dėkojo Z. Tallat-Kelpšaitei Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos BEGA generalinis direktorius Laimonas Rimkus.

Specialų prizą už vaikų, turinčių elgesio ir emocijų sutrikimų integraciją į visuomenę "Elgesio sprendimai" vadovei Ritai Karvelienei įsteigė renginio mecenatas uždaroji akcinė bendrovė "Birių krovinių terminalas".

"Esu labai dėkinga klaipėdiečiams, kad mūsų globojami vaikai sulaukia iš jūsų daug dėmesio. Noriu priminti Mažojo princo žodžius, kad mes tampame amžinai atsakingi už tuos, su kuo susibičiuliaujame. Autizmo sutrikimų turintys vaikai yra tarsi tie neprijaukinti paukščiai, kurie prijaukinti tampa labai gražūs ir gali nuveikti labai daug", - kalbėjo R. Karvelienė.

Dienraštis "Vakarų ekspresas" nuoširdžiai dėkoja visiems renginio rėmėjams, kad padėjo surengti šį gražų vakarą, už įsteigtas vertingas dovanas nominantams. Džiaugiamės, kad renginį globojo Europos Audito rūmų direktorė Gailė Dagilienė. Nuoširdžiai dėkojame visiems vakaro svečiams už puikią nuotaiką ir aktyvų dalyvavimą surengtame aukcione, kurio metu buvo galima įsigyti autizmo spektro sutrikimų turinčių vaikų pieštus piešinius ir šitaip prisidėti prie tokius vaikus auginančių šeimų gerovės. Esame dėkingi puikią vakaro nuotaiką padėjusiems kurti talentingiems menininkams ir atlikėjams. Visi kartu mes galime nuveikti didelius darbus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder