Metų mokytoja savo mokinius vadina džiaugsmeliais

Metų mokytoja savo mokinius vadina džiaugsmeliais

Tarptautinės mokytojų dienos išvakarėse, uostamiesčio pedagogai tradiciniame renginyje sulaukė daugybės padėkų. Tačiau labiausiai visi laukė, kas gi šiemet bus paskelbtas Metų mokytoju. Šis garbingas titulas atiteko "Žemynos" gimnazijos chemijos mokytojai Marytei Latakienei.

"Sėskitės", - tarsi pamoką, padėkos žodį juokaudama pradėjo M. Latakienė, nes Metų mokytojai kolegos plojo atsistoję.

Visų pirma Metų mokytoja dėkojo namiškiams, nes jie geriausiai žino ir jaučia, kokia yra mokytojo duona, taip pat Metų mokytoja pagyrimų negailėjo visiems kolegoms ir ypatingai darželių auklėtojams ir pradinių klasių mokytojams, nes jų įdėtą darbą labai jaučia gimnazijose dirbantys pedagogai.

"Visi auginame tą patį žmogų. Visai nesvarbu, ar moksleivis užaugęs bus chemikas, ar matematikas, ar kalbų žinovas, svarbiausia, kad jis būtų žmogus. Mokantis apkabinti, sušildyti ir džiaugtis kitais", - padėkos kalboje sakė M. Latakienė.

Kad ši mokytoja ne tik pagarbos verta pedagogė, bet ir labai šiltas žmogus, visi įsitikino pažiūrėję trumpą filmuką. Jame kalbinta M. Latakienė prisipažino savo mokinius mėgstanti vadinti džiaugsmeliais.

Iš Klaipėdos kilusi M. Latakienė filme pasakojo, kad baigusi universitetą galėjo eiti dirbti į laboratoriją, bet pasirinko pedagogo kelią.

"Gal dabar ir galėčiau save įsivaizduoti dirbančią laboratorijoje, bet dabar bandymus darau su vaikais", - nuotaikingai pasakojo puikaus humoro jausmo nestokojanti mokytoja.

M. Latakienė atviravo mokinius išmokanti įvairių praktinių dalykų, pavyzdžiui, parduotuvėje atidžiai perskaityti etiketes.

"Didžiausias mokytojo pasiekimas - kad tavo suteiktos žinios praverstų ir gyvenime. Nesu ta mokytoja, kuri labai džiaugiasi moksliniais darbais. Aš džiaugiuosi, kai klasėje sėdintis vaikas tiesiog suvokia kas yra chemija", - svarstė mokytoja.

Metų mokytojai pirmą kartą buvo įteikta unikali specialiai šiai progai užsakyta uostamiesčio menininko Svajūno Jurkaus sukurta dovana - bronzinė skulptūra.

Į šventinį renginį "Kai tu šalia" susirinko per 400 uostamiesčio švietimo įstaigų darbuotojų. Nemaža jų dalis sulaukė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko, Savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino bei Švietimo ir mokslo ministerijos padėkos raštų.

SKULPTŪRA. Metų mokytojai įteikta unikali specialiai šiai progai užsakyta uostamiesčio menininko Svajūno Jurkaus sukurta dovana - bronzinė skulptūra.

Pedagogus sveikindami Savivaldybės bei ministerijos atstovai nestokojo humoro jausmo.

"Kad tau tektų etatinis apmokėjimas", - šitokiu linksmu palinkėjimu susirinkusius į šventę pedagogus pralinksmino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

"Broliai, sesės švietimiečiai nelaimėje", - taip su humoru į susirinkusius pedagogus kreipėsi Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo kokybės ir regioninės politikos departamento Regioninės politikos analizės skyriaus vyriausiasis specialistas Kastytis Augaitis.

Pedagogai džiaugėsi, kad kasmet pasitikdami profesinę šventę sulaukia ir valdžios, ir kolegų dėmesio.

"Manau, kad visada gera apkabinti ir pasveikinti greta dirbantį kolegą", - pedagogų bendruomeniškumu neabejoja viena iš renginio organizatorių Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centro direktorė Raimonda Stirbienė.

Šventinę programą ruošė meninio ugdymo - teatro, šokio, muzikos - mokytojai ir Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centro kolektyvas.

PADĖKA. Iš Savivaldybės bei Švietimo ir mokslo ministerijos atstovų rankų padėkos raštus atsiėmė per 100 pedagogų.

Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder