„MG Baltic“ byloje apklaustas E. Gentvilas

„MG Baltic“ byloje apklaustas E. Gentvilas

„MG Baltic“ politinės korupcijos bylą nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismas trečiadienį baigė Liberalų sąjūdžio lyderio Eugenijaus Gentvilo apklausą.

Pirmoji politiko apklausa teisme vyko vasario 1 dieną. Dabar posėdyje teismas paskelbė E. Gentvilo parodymus teisėsaugai, duotus ikiteisminio tyrimo metu 2016 metų lapkritį bei 2017 metais.

Liudijimuose užfiksuota, kad E. Gentvilas teigė nieko nežinąs apie tuometiniam partijos lyderiui Eligijui Masiuliui pareikštus įtarimus. E. Gentvilas bandė kalbėtis su E. Masiuliu, tačiau buvo nuspręsta neatskleisti ikiteisminio tyrimo duomenų, be to E. Masiulis teigė, kad tai su partija nėra susiję.

Per apklausą STT E. Gentvilas neneigė kavinėje Vilniuje su E. Masiuliu kalbėjęsis apie paminklą Jonui Basanavičiui, Utenos plento rekonstrukciją.

„Kelio remonto projektas buvo labai brangus, palyginti su kitais projektais. Per balsavimą būčiau susilaikęs arba balsavęs prieš“, – per apklausą ikiteisminio tyrimo metu sakė E. Gentvilas. Po pareigūnų kratų jis visgi domėjosi, kaip balsavo frakcijos nariai. Be to, frakcijos balsavimo protokolus prašė pateikti STT. 

Politinės korupcijos byloje koncerno „MG Baltic“ buvęs viceprezidentas Raimondas Kurlianskis kaltinamas davęs kyšių politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą.

Byloje taip pat kaltinami buvęs liberalų lyderis E. Masiulis, buvęs Seimo narys Šarūnas Gustainis ir eksparlamentaras, buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys. Seimo narys Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

E. Gentvilas liudydamas vasario mėnesį bylą nagrinėjančiam teismui  pareiškė, kad su byloje kaltinamu buvusiu liberalų pirmininku E. Masiuliu apie koncerną beveik nekalbėjo, ir gynė partiją nuo kaltinimų kyšininkavimu.

E. Gentvilas tvirtina, kad liberalai nežinojo apie R. Kurlianskio pinigus partijos lyderiui, o tais metais vykusiems Seimo rinkimais ruošėsi iš legaliai turimų lėšų ir jų turėjo užtekti.

Partijos pirmininkas mano, kad partija baudžiamojoje byloje bus išteisinta.

Kaltinimai byloje oficialiai pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui. Nė vienas iš kaltinamųjų kaltės nepripažįsta, jie sako, kad teisėsaugos tyrimas vykdytas tendencingai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder