Mieste - naujos ir renovuojamos parduotuvės

Mieste - naujos ir renovuojamos parduotuvės

Šiais metais Klaipėdoje turėtų atsirasti daugiau didžiųjų prekybos tinklų parduotuvių, o dar dalies jų laukia renovacija.

Praėjusiais metais buvo garsiau kalbama apie atgyjantį naujų nedidelių prekybos centrų statybų bumą, tačiau šiemet pastebima, kad labiau orientuojamasi į veikiančių parduotuvių atnaujinimą. Nepaisant to, 2015-aisiais Klaipėdoje turėtų atsidaryti ir naujų prekybos taškų.

Planuojamą plėtrą patvirtino UAB "Rimi Lietuva" viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė: "Taip, mes planuojame naujų parduotuvių atidarymą Klaipėdoje, tačiau kol kas negaliu pasakyti, nei kiek, nei kada."

Pasak jos, "Rimi" parduotuvių renovacijų Klaipėdoje šiuo metu nėra suplanuota.

Tuo tarpu UAB "Norfos mažmena" vasarį ketina uždaryti vieną tinklo parduotuvę, esančią Nemuno g. 131, bet planuoja atidaryti du naujus bei renovuoti vieną esamą prekybos centrą. Kol kas, pasak atstovo spaudai Dariaus Ryliškio, šių parduotuvių adresai neviešinami, tačiau žiniasklaidoje buvo pasirodžiusi informacija, kad viena naujųjų parduotuvių turėtų atsidaryti Vingio gatvėje.

"Skaičiuojama, kad bendros investicijos į šiuos projektus sudarys apie 1,75 mln. eurų", - informavo D. Ryliškis.

Prekybos tinklo "IKI" Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis pabrėžė, kad šiemet planuojamas intensyvus parduotuvių atnaujinimas bei rekonstrukcijos visoje Lietuvoje.

"Klaipėdos regione veikia 61 prekybos tinklo "Iki" parduotuvė, iš jų 17 - pačiame Klaipėdos mieste. Šių metų planuose yra numatytos kelių Klaipėdoje esančių parduotuvių rekonstrukcijos. Jas atnaujinant bus plečiamas salės plotas, taip pat plėsis ir prekių asortimentas", - komentavo A. Petraitis.

Jo skaičiavimais, 2014-aisiais investicijos į parduotuvių atnaujinimą ir naujų atidarymą siekė per 40 mln. litų.

Prekybos tinklo "Maxima" prioritetai - taip pat parduotuvių renovavimui.

"Prioritetinis dėmesys ir toliau bus skiriamas ne naujų parduotuvių atidarymui, bet esamų atnaujinimui. Plėtros planus tinklas dėlioja atsižvelgdamas visų pirma į poreikį - ar šalia, tame pačiame mieste, kuriame ketiname atidaryti naują parduotuvę, jau veikia "Maxima" parduotuvė, ar ji patenkina vietinių gyventojų poreikius. Plėtrai įtakos turi ir konkurencinė aplinka: gyventojų tankumas, jų perkamoji galia, šalia įsikūrę konkurentai. Preliminariais skaičiavimais, investicijos gali būti panašios kaip ir šiemet - maždaug 80 milijonų litų", - aiškino UAB "Maxima LT" Komunikacijos skyriaus vadovė Renata Saulytė.

KRYPTIS. Šiemet pastebima, kad didieji prekybos centrai labiau orientuojasi į veikiančių parduotuvių atnaujinimą. Eimanto Chachlovo nuotr.

Ji informavo, kad 2015 metais Klaipėdoje ketinama atidaryti vieną naują "Maxima X" parduotuvę - Herkaus Manto gatvėje, vietoje kadaise buvusio "Vaivos" kino teatro.

"Šios parduotuvės bendrasis plotas sieks apie 1 000 kvadratinių metrų. Ji duris, kaip planuojama, turėtų atverti pirmą šių metų ketvirtį, tam planuojama investuoti apie 2 milijonus litų", - pasakojo R. Saulytė.

Taip pat, jos teigimu, žadama atnaujinti Taikos pr. 84 esančią "Maxima X" parduotuvę - po, planuojama, tris mėnesius vyksiančių darbų, parduotuvės plotas turėtų padidėti apie 200 kv. m. 2015-ųjų trečio ketvirčio pabaigoje planuojama pradėti ir Šilutės plente 40A veikiančios "Maxima XX" atnaujinimo darbus. Ji duris klientams turėtų atverti 2016 m. pradžioje.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad šių metų pradžioje ties Jūrininkų prospekto ir Mogiliovo gatvės sankryža turėtų atsidaryti apie 4 tūkst. kv. metrų ploto prekybinės paskirties pastatas su beveik 100 vietų automobilių stovėjimo aikštele.

O Smiltelės gatvėje, priešais "Sodros" pastatą, laukiama Vokietijos mažmeninės prekybos tinklo "Lidl" planuojamos statyti maisto ir kasdienio vartojimo prekių parduotuvės. Artimiausiais metais "Lidl" parduotuvę ketina statyti ir Taikos prospekte, greta prekybos centro "Grandus".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder