Modernizuojami švietimo įstaigų stadionai

Modernizuojami švietimo įstaigų stadionai

Klaipėdos "Vėtrungės" gimnazijos ir "Pajūrio" pagrindinės mokyklos moksleiviai bei aplinkinių namų gyventojai netrukus sportuos atnaujintuose stadionuose.

Švietimo įstaigų sporto aikštynų atnaujinimo programą inicijavo ir finansuoja Švietimo ministerija. Prieš dvejus metus į šios programos sąrašą buvo įtrauktas Klaipėdos "Vėtrungės" gimnazijos sporto aikštynas, kuriuo naudojasi ir greta esanti "Santarvės" pagrindinė mokykla.

Ministerija įsipareigojo 2015-2016 metais jo atnaujinimui skirti 231 696 eurus. Klaipėdos miesto savivaldybės administracija prisidėjo prie projekto, skirdama beveik 58 tūkst. Eur.

Pernai rugsėjį buvo pasirašyta stadiono modernizavimo rangos darbų sutartis su UAB "Kvėdarsta", kuri įsipareigojo atlikti darbus už mažesnę nei planuota 275,5 tūkst. eurų sumą. Sutaupytas lėšas planuojama panaudoti lauko treniruoklių pirkimui. Šiuo metu Savivaldybė paskelbė konkursą jiems įsigyti. Treniruokliai stadione turėtų atsirasti jau šią vasarą.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėjos Elonos Jurkevičienės, šiuo metu didžioji dalis atnaujinimo darbų jau padaryta: įrengtas drenažas, apšvietimas, borteliai, sutvarkyti bėgimo takų pagrindai, lengvosios atletikos sektoriai (šuolio į tolį ir aukštį), užsėta žolė.

Dar bus klojama bėgimo takelių danga, įrengiamos kamuolių gaudyklės, tvarkoma aplinka. Darbus planuojama baigti birželį arba liepą.

Dėl prastos būklės buvo nuspręsta modernizuoti ir dar vieną - "Pajūrio" pagrindinės mokyklos - stadioną. Esama natūralios žolės futbolo aikštė pavasarį būdavo dažnai apsemiama dėl nepakankamo drenažo, bėgimo takų šlako danga yra visiškai sunykusi, apšvietimas prožektoriais nuo mokyklos fasado yra nepakankamas.

Sausį buvo pasirašyta 298 870 eurų vertės techninio projekto parengimo ir rangos darbų sutartis. Pagal ją, stadione planuojama įrengti dirbtinės dangos futbolo aikštyną, bėgimo takus, atlikti drenažą, atnaujinti apšvietimą. Dirbtinės žolės dangą stadionui suteiks Futbolo federacija.

Pasak E. Jurkevičienės, kol kas tik baigiamas rengti techninis projektas, tačiau iš tiesų darbai stadione jau įsibėgėję. Šiuo metu čia ūžia traktoriai - jie nustumdė žemes ir lygina aikštyno pagrindą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder