Mokyklose trūksta ne tik mokytojų, bet ir virėjų

Mokyklose trūksta ne tik mokytojų, bet ir virėjų

Nenumaldomai artėjant mokslo metų pradžiai intensyviai ieškoma ne tik pedagogų, bet ir virtuvės darbuotojų. Mokyklų valgyklose privačiai maitinimo paslaugas teikiančių įstaigų atstovai viliasi, kad darbuotojų paieška palengvės rudenį, kai baigsis sezonas kurortuose.

Viešai kalbėti apie mokyklų valgyklų virėjų trūkumą šių paslaugų teikėjai nelinkę. Tačiau, kad situacija nėra gera, byloja pasirodantys skelbimai. Juose rašoma, kad skubiai ieškoma virėjų ir pagalbinių darbuotojų dirbti mokyklų valgyklose.

Telefonu susisiekus su vieno tokio skelbimo autoriais, pavyko sužinoti, kad iš viso Klaipėdoje ieškoma kone kelių dešimčių valgyklų darbuotojų. Tačiau nei kuri įmonė ieško, nei kurių mokyklų valgykloms, informacijos neleista viešinti.

"Lengviau rasti pagalbinių darbuotojų, kur kas sunkiau - virėjų. Jų tikrai labai trūksta Klaipėdoje. Manau, dėl to, kad Klaipėda yra šalia kurortų, vasarą visi virėjai išvažiuoja dirbti į Palangą ar Nidą. Ateis ruduo, gal sugrįš?" - viltingai pasakojo vardo ir pavardės neleidusi viešinti vienos su mokyklų valgyklų verslu susijusios įstaigos atstovė.

Tačiau kyla natūralus klausimas - ar visų mokyklų valgyklos galės pradėti veikti laiku, jei taip stinga darbuotojų? Bent jau skelbimą pateikusios įmonės atstovė tikino, kad problemą galima išspręsti. Esą arba laikinai darbuotojai bus atvežami iš kitų rajonų, arba į tas valgyklas, kuriose trūksta darbuotojų, maistas kurį laiką bus atvežamas jau paruoštas.

Beje, skelbiama, kad mokyklos virėjų atlyginimas (neatskaičius mokesčių) siekia 580-825 eurų, o pagalbinio darbuotojo - 555-570 eurų.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija nieko negali pakomentuoti dėl virėjų trūkumo mokyklų valgyklose, nes į tai seniai nebesikiša. Tai kiekvienos mokyklos reikalas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder