Mokyklų stadionai - gėda sporto miestui

Mokyklų stadionai - gėda sporto miestui

Klaipėdos miesto savivaldybė rengiasi per ateinančius trejus metus atnaujinti 21 uostamiesčio ugdymo įstaigos stadioną. Darbo grupės parengta programa dar nepatvirtinta, tačiau jau yra ja nepatenkintų.

Asociacijos "Vitės bendruomenė" pirmininkas Tomas Meškinis į socialinį tinklą "Facebook" įkėlė apleisto Vitės pagrindinės mokyklos aikštyno nuotraukas ir raštą iš Savivaldybės, kuriame teigiama, jog situacija nesikeis dar mažiausiai trejus metus - minėtos mokyklos stadioną numatyta atnaujinti tik 2020-aisiais.

"Vitės stadionas neremontuotas nuo tarybinių laikų. Kiti gi miesto mokyklų aikštynai jau antrą kartą tvarkomi po Nepriklausomybės atgavimo, ir maža to - dar nekokybiškai. Kokiais kriterijais remiantis, Vitės mokyklos stadionas bus remontuojamas tik 2020-aisiais? Ar per mažai šioje mokykloje mokinių ir gyventojų rajone, kurie šiuo stadionu naudotųsi? Apskritai kuri mokykla šiaurinėje miesto dalyje ir centre turi stadioną: Vytauto Didžiojo, Simono Dacho, "Verdenės"? Kodėl prioritetai teikiami pietinėje miesto dalyje esančioms ugdymo įstaigoms?" - klausė T. Meškinis.

Klaipėdos miesto savivaldybės Planavimo ir analizės skyriaus vedėjos Jolantos Ceplienės iniciatyva šiais metais buvo sudaryta darbo grupė, kuri išanalizavo esamą uostamiesčio ugdymo įstaigų stadionų būklę ir sudarė jų atnaujinimo programą trejiems metams. Vedėjos teigimu, beveik visų Klaipėdos miesto ugdymo įstaigų stadionų būklė yra labai prasta.

"Daugelį metų stadionai buvo visiškai neremontuojami. Tik "Žemynos" gimnazijoje prieš 10 metų buvo pakeista bėgimo takelių danga. Dabar jau ji susidėvėjusi ir neatitinka reikalavimų. Prieš dvejus metus ministerija skyrė lėšų, kurios buvo panaudotos "Vėtrungės" gimnazijos stadionui remontuoti. Šiais metais atnaujinti P. Mašioto ir "Pajūrio" mokyklų aikštynai. Kiti stadionai - prastos ir labai prastos būklės. Aš net neįsivaizdavau, kad miesto centre gali būti stadionas - vien tik balose paskendusi pieva. Toks yra "Verdenės" progimnazijos stadionas", - pateikė pavyzdį J. Ceplienė.

Anot pašnekovės, darbo grupė, apžiūrėjusi visus uostamiesčio stadionus, išskyrė vertinimo kriterijus, pagal kuriuos parengė jų atnaujinimo planą. "Mokyklų stadionų būklė buvo įvertinta balais. Nebuvo čia jokių simpatijų ar antipatijų", - teigė J. Ceplienė ir pridūrė, jog per trejus metus ketinama atnaujinti 21 stadioną: kasmet po 7. Programai įgyvendinti numatoma skirti 5 mln. 814 tūkst. eurų.

Nors J. Ceplienė nesutiko atskleisti dar nepatvirtintos programos, Klaipėdos savivaldybės administracijos oficialioje svetainėje rašoma, jog artimiausiuose planuose - "Versmės" progimnazijos bei Vytauto Didžiojo gimnazijos sporto aikštynų atnaujinimas, Futbolo mokyklos konversija.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder