Mumlaukio ežere slidžių nebus

Mumlaukio ežere slidžių nebus

Prieš kurį laiką pasigirdusios kalbos, kad ką tik sutvarkytame Mumlaukio ežere galėtų atsirasti vandens pramogos, paneigtos - tam priešintųsi ir aplinkiniai gyventojai, ir kariškiai.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, žiniasklaidoje išgirdę kalbas apie galimai pašonėje planuojamą įkurti vandens slidžių trasą, sunerimo ir netoli Mumlaukio ežero gyvenantys žmonės, ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono kariškiai.

Pasak Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nario Algirdo Grublio, reikia atsižvelgti į tai, kad karinis dalinys - strateginis, svarbus objektas, prie kurio pramogos vargu ar derės.

"Jei ten įrengtume vandens slides, nepakaktų vietos automobiliams statyti. Patrauklesnė vieta pramogoms atrodytų Trinyčių tvenkinys", - antrino ir I. Šakalienė.

Kartu ji priminė, jog pagrindiniai ežero tvarkymo darbai jau baigti, kitiems metams numatytos smulkmenos. Ketinama pastatyti 7 suolus, 4 šiukšliadėžes, atnaujinti informacinį stendą, toliau valyti vėjovartas, genėti šakas.

Komiteto narys Vidmantas Plečkaitis, atkreipęs dėmesį į tai, jog Mumlaukio ežere dar liko dumblo, siūlė ežerą įžuvinti baltaisiais amūrais, kurie maitinasi vandens augalais ir neleidžia vandens telkiniams užželti. Šią idėją ketinama aptarti su aplinkosaugininkais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder