Muzikiniai fontanai: Palanga jau turi, Klaipėda dar planuoja

Muzikiniai fontanai: Palanga jau turi, Klaipėda dar planuoja

Šį šeštadienį Palanga kviečia į naujai įrengto muzikinio fontano atidarymą. O štai Klaipėdos valdžios ambicingi planai įsirengti patį geriausią šokantį fontaną visoje Lietuvoje kol kas ir lieka tik planais.

Palangos savivaldybė kviečia visus poilsiautojus šeštadienio vakarą į muzikinio fontano, įrengto Jūratės gatvėje, atidarymą.

Kurorto meras Šarūnas Vaitkus atkreipė dėmesį, jog muzikuojantis fontanas įrengtas už iš verslininkų, prekiaujančių ar teikiančių paslaugas miesto viešosiose vietose, 2014 metais surinktas lėšas. Jos skirtos kurorto infrastruktūrai gerinti.

"Siekėme šiuos pinigus panaudoti kuo tikslingiau. Palangai reikia kuo daugiau traukos objektų, ir muzikuojantis fontanas taps vienu iš jų", - sakė meras.

Teigiama, kad fontanui įrengti prireikė maždaug 200 tūkst. eurų.

Žadama, kad naujasis fontanas pramogautojus kasdien stebins muzikos, šviesos ir vandens šokiu. Patinkančią melodiją, pagal kurią fontanas "šoks", bus galima pasirinkti SMS žinute iš specialaus grojaraščio. Kasdien pramogautojai bus džiuginami ir nemokamais valandos trukmės pasirodymais.

ATIDARYMAS. Šio Palangoje Jūratės gatvėje įrengto muzikinio fontano atidarymo šventė numatyta šeštadienį nuo 23 val. Palangos savivaldybės nuotr.

Taip pat tikinama, jog pagal pakeliamo vandens kiekį Palangoje įrengtas šokantis fontanas bus pats didžiausias Lietuvoje - per minutę jis galės pakelti per 4 tonas vandens, o srovės aukštis sieks iki 8 metrų.

Tikimasi, pradėjus veikti fontanui, link jūros vedanti rekonstruota Jūratės gatvė taps patrauklesnė poilsiautojams.

"Tokį tikslą ir kėlėme - paskirstyti pėsčiųjų srautus, kad žmonės laisvalaikiui praleisti rinktųsi ne vieną gatvę, o keletą kurorto erdvių", - sakė Š. Vaitkus.

Praėjusį rudenį ambicingų planų 2016 metams įsirengti patį geriausią muzikinį fontaną visoje Lietuvoje neslėpė ir Klaipėdos valdžia. Tokios ambicijos buvo išreikštos, kai pernai spalį uostamiesčio savivaldybėje vieni potencialūs tiekėjai pristatė kelias galimas vizijas, kaip galėtų atrodyti Jono kalnelyje įrengti šokantys fontanai.

Tuomet tiekėjai teigė, jog fontanui įrengti gali prireikti maždaug vienerių metų. Tad politikai preliminariai skaičiavo, kad Klaipėda šokančius fontanus jau turės 2016 m.

Dabar panašu, kad terminas gali gerokai nusitęsti.

"Šitą projektą esame įtraukę į tikslinių teritorijų priemonių sąrašą, kuris pateiktas patvirtinti Vidaus reikalų ministerijai. Muzikinių fontanų idėjos pirkimo konkursą planuojama skelbti šiemet, o kitiems metams jau turėtume projektą. Realizavimas priklausys nuo to, kada ministerijos parengs finansavimo sąlygų aprašus ir paleis europines lėšas", - situaciją komentavo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė.

Vertindama ir realius reikalingų procedūrų terminus ir tai, kad Jono kalnelio teritorija yra paveldosauginė, savivaldybės administracijos atstovė svarstė, kad kitais metais Jono kalnelyje vargiai turėsime muzikinį fontaną.

Tačiau šios idėjos neatsisakoma, nes manoma, kad įrengus šokančius fontanus Jono kalnelis atgytų. Tai esą parodė praėjusios Jūros šventės metu į šokančių spalvotųjų fontanų šou plūdusios minios.

Be Palangos, Lietuvoje šokančius fontanus jau turi įsirengę Druskininkai ir Utena.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder