Nemunu prieš srovę vardan vilties

Nemunu prieš srovę vardan vilties

"Kai pamačiau, kas vyksta centre ir kaip žmonės, susirgę onkologine liga metų metais iriasi prieš srovę, tuomet ir kilo idėja baidarėmis plaukti taip pat prieš srovę",- sakė klaipėdiškis Kęstutis Kvaraciejus.

Penktadienį žygio baidarėmis "Vilties yriai Nemunu" Šv. Pranciškaus onkologijos centre įspūdžiais dalijosi ir rusniškis Domantas Laukevičius bei šilutiškis Tomas Adomaitis. Pagal visus susidarytus grafikus iš Danės išplaukę liepos 26 - ąją vyrai pateko tiesiog audron Kuršių mariose. K. Kvaraciejaus valtis apvirto. Toje situacijoje jis džiūgavo, kad akiniai nesudužo.

Baidarių, kanojų ir akademinio irklavimo meistrai yra ne kartą įveikę Nemuną plaukdami pasroviui. Tačiau dar niekas nebuvo bandęs susikibti su Nemunu plaukdamas prieš srovę. Vyrai prieš srovę mariose ir Nemune nuo Klaipėdos iki Druskininkų įveikė 500 km. Pakeliui apsistodami Rusnėje, Panemunėje, Smalininkuose, Veliuonoje, Raudondvaryje, Kaune, Birštone, Alytuje, Druskininkuose jie susitikdavo su vietos bendruomenėmis ir skleidė žinią apie jau pastatytą ir toliau statomą Vilties miestą. Kaip ir kituose Vilties akcijose, jie rinko ir aukas. Per visas tas audras, sroves vėluodavo kur atplaukti. Tačiau svetingos bendruomenės ir ypatingai baidarininkus globojusios bibliotekininkės atkaklių vyrų dar atkakliau laukdavo. Kelionėje visko būta: ir stresinių situacijų, ir pritrintų "mazolių". Tad Klaipėdos Jūrininkų ligoninės vyriausiojo gydytojo Jono Sąlygos prieš išplaukiant padovanota vaistinėlė labai pravertė.

Išbandę save iššūkiu galynėtis su Nemunu prieš srovę, vyrai jau svajoja žygį baidarėmis pakartoti. 2016 m. jie pasišovę įveikti 1200 km, bet jau ne Nemunu, o Baltijos jūra - nuo Klaipėdos iki Danijos krantų. Ištvermingi vyrai, Šv. Pranciškaus onkologijos centro vadovė Aldona Kerpytė, jo kuratorius brolis pranciškonas Benediktas nuoširdžiai dėkojo šio žygio iniciatoriams ir rėmėjams, Lietuvos miestų prie Nemuno savivaldybėms, svetingai pasitikusiomis ir globojusiomis žygeivius.

Padėkos popietėje dalyvavęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas sakė, kad pasroviui plūduriuoti visada paranku. O priešintis joms reikia pastangų ir ištvermės taip pat, kaip ir įveikiant onkologinę ligą.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder