Nesėkmingos trispalvių paieškos

Nesėkmingos trispalvių paieškos

Tinkamai pasipuošti Lietuvos Nepriklausomybės 25-ečiui kai kuriems klaipėdiečiams tapo tikru iššūkiu.

Klaipėdietė Živilė žinojo, kad antradienį jos sūnus mokykloje koncertuos ir jam reikės ne tik šventiškai pasipuošti, bet ir atsinešti trispalvę vėliavėlę.

Moteris sakė net neįtarusi, kad tai gali tapti tokiu galvos skausmu. Pirmadienio vakarą grįždama iš darbo ji užsukusi į vieną prekybos centrą, išgirdo, jog tautine atributika ten neprekiaujama. Panašų atsakymą teko išgirsti ir kitiems tinklams priklausančiuose šiaurinėje miesto dalyje esančiuose prekybos centruose.

"Jei būtų sakę "išpirko", arba būčiau mačiusi, kad tokia prekė buvo, bet nebėra, sakyčiau pati kalta, kad per vėlai ieškojau. Bet ir pačios pardavėjos stebėjosi, kad jie tokiais dalykais neprekiauja. Man keistas toks prekybos centrų požiūris. Juk artėjant svetimoms šventėms - Helovynui, ar Valentino dienai dar prieš mėnesį prekystaliai būna nukrauti įvairiausiomis tai progai skirtomis prekėmis. O Lietuvos valstybinei šventei - jokio dėmesio. Žinoma, galime vėliavėlę ir patys nusipiešti, bet, manau būtų daugiau pagarbos, jei ji atrodytų kokybiškai", - stebėjosi moteris.

Prekybos centrų atstovai tikino, kad tautine atributika prekybos centrai prekiauja, tiesiog esą gali būti, jog ją paprasčiausiai išpirko.

"Anksčiau tautinės atributikos prekyba buvo orientuota į užsienio pirkėjus, bet pastebėjome, kad šias prekes perka ir tautiečiai, tad pernai praplėtėme jų asortimentą. Drambliukus, ar angeliukus pakeitėme trispalvėmis vėliavėlėmis ir pastebėjome, kad jų pardavimai padvigubėjo", - pasakojo "Iki" atstovas Andrius Petraitis.

Vis gi esą, kadangi šis prekybos tinklas labiau orientuotas į maisto prekybą, šventinės atributikos kiekiai nėra dideli, tad jos galėjo greitai nelikti.

"Gali būti, kad žmonės atsakingai ruošėsi Lietuvos Nepriklausomybės 25-ečius ir viską išpirko", - svarstė A. Petraitis.

„Maxima“ prekybos tinklo Komunikacijos skyriaus vadovė Renata Saulytė taip pat tikino, kad šiai šventei buvo ruoštasi taip pat atsakingai, kaip ir kitoms.

"Prekiaujame ne tik medžiaginėmis valstybinėmis tradicinio dydžio trispalvėmis, bet ir suvenyrinėmis vėliavėlėmis, kurių kaina svyruoja nuo 0,58 EUR iki 7,24 EUR, kurias mums tiekia vietiniai gamintojai", - pasakojo R. Saulytė.

Pasak jos, didžiausias vėliavų prekybos pagyvėjimas „Maxima“ prekybos tinkle jaučiasi prieš didžiąsias Lietuvos šventes vasario ir kovo mėnesiais: vasario 16-ąją ir kovo 11-ąją.

"Pernai prieš vasario 16 lietuviai nupirko beveik 1700 vėliavų, o šiemet buvo nupirkta daugiau nei 2000 vienetų įvairiausių vėliavų. Pernai kovo 11-ąją pardavėme daugiau nei 1000 vienetų įvairiausių vėliavų. Šiemet per 5 kovo dienas jau pardavėme 212 vėliavų, tačiau šis skaičius dar tikrai augs", - sakė "Maximos" atstovė.

Šiame prekybos tinkle populiariausios vėliavos – popierinės trispalvės ant medinio pagaliuko, jų per metus parduodama beveik 5000 vnt. Prieš sporto renginius ir šventes taip pat išauga ant automobilių tvirtinamų vėliavėlių pardavimai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder