Netvarka parduotuvėje baigėsi trauma

Netvarka parduotuvėje baigėsi trauma

Prekybos centre ant šiukšlės paslydusi ir griuvusi klaipėdietė susilaužė šonkaulius.

Viename iš Taikos prospekte esančių prekybos centrų virto ir susižalojo 84 metų klaipėdietė Elena Damulaitė. Vėliau nustatyta, kad lūžo du šonkauliai. Moters teigimu, tai įvyko dėl prekybininkų kaltės, mat grindys parduotuvėje buvo nešvarios.

"Ant grindų mėtėsi kažkokie vaisiai, paslydau ant jų ir virtau. Negalėjau pati atsistoti, vėliau padėjo du lankytojai. Prisistatė administracijos darbuotoja, teisinosi, jog prekybos salėje dirba tik viena valytoja, kuriai sunku suspėti išvalyti visą plotą. Palydėjo iki išėjimo, atsiprašė ir tiek", - pasakojo E. Damulaitė.

Ji teigia, kad į gydytojus kreipėsi tik tuomet, kai kurį laiką nesiliovė skausmas - tuomet ir nustatyta, kad lūžo du šonkauliai.

"Dabar guliu namuose ir gydausi. Jokių raštiškų pretenzijų administracijai nepateikiau, nors norėčiau, kad bent kompensuotų išlaidas už vaistus. Juk ne aš kalta, kad grindys nevalytos. O vaikštau su batais, kurie net ant ledo neslysta", - sakė pensininkė.

Prekybos centro atstovas patikino, jog šios pirkėjos skundo nesulaukė, tačiau pasistengs su ja susisiekti ir žalą atlyginti.

"Taip gali atsitikti bet kuriame prekybos centre. Visuomet stengiamės, kad mūsų parduotuvėse būtų švaru, jauku ir tvarkinga, kad pas mus atvykę apsipirkti pirkėjai jaustųsi saugiai. Rūpinamės mūsų pirkėjų saugumu ir plaudami grindis dedame įspėjamuosius ženklus, kad žmonės būtų atidesni, jog grindys gali būti slidžios. Moters skundo negavome, bet jeigu taip nutiko, norime labai atsiprašyti ir padengti išlaidas vaistams", - sakė prekybos tinklo atstovas.

"Galima prisiteisti kompensaciją"

Arūnas ŽLIOBA, advokatas

Tokiais atvejais pirmiausiai reikėtų rašyti pretenziją prekybos centrui ir siekti taikaus susitarimo. Neradus kompromiso lieka galimybė kreiptis į teismą ir ginčą spręsti civiline tvarka: reikalauti atlyginti turtinę ir neturtinę žalą. Tokių bylų tikrai pasitaiko. Žinau atvejį, kai prekybos centre pirkėjui bandant atidaryti parduodamos spintelės dureles ji užvirto ant vaiko ir jį sužalojo. Tuomet konstatuota, kad administracija galimai neužtikrino lankytojų saugumo.

Turtinė žala dažniausiai būna susijusi su gydymo išlaidų padengimu. Kadangi gydymas kompensuojamas, tai nuostoliai būna nedideli. Pagal Lietuvos teismų praktiką, nereikėtų tikėtis ir didelės neturtinės žalos atlyginimo: dažniausiai ji įvertinama 2, 3 ar 4 tūkstančiais litų, maksimali suma - 10 tūkstančių litų. Kas kita užsienio šalyse, pavyzdžiui, Jungtinėje Karalystėje ar JAV, kur nukentėję pirkėjai po tokių įvykių prisiteisia milijonines kompensacijas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder