Nori apšviesti universiteto pastatus

Nori apšviesti universiteto pastatus

Nekilnojamojo turto vystytojai pasiūlė idėją, kaip neišleidžiant daug pinigų apšviesti Klaipėdos universiteto pastatų kompleksą. Miesto valdžiai siūlymas patiko. Manoma, kad kūrybiškai apšvietus KU pastatus ne tik būtų papuoštas miestas, bet ir parodytas deramas dėmesys pastaruoju metu nelengvus laikus išgyvenančiai aukštajai mokyklai.

"Mano nuomone, Klaipėdos universiteto pastatų kompleksas yra vienas iš vertingesnių uostamiestyje. Suprantame, kad universiteto situacija dabar tokia, kad jiems reikalingas kiekvienas euras, tad į apšvietimą jie patys nelabai galėtų investuoti, todėl siūlome panaudoti jau esamą infrastruktūrą pastatams apšviesti - panaudoti jau esamus apšvietimo stulpus", - pasakojo idėjos autorius, "Dvaro slėnį" plėtojančios įmonės "Norinta" direktorius Vytautas Tvardauskas.

Vakar pas vicemerą Artūrą Šulcą susirinkę Klaipėdos universiteto bei "Gatvių apšvietimo" atstovai svarstė, jog tokia idėja patraukli jau vien dėl to, kad šitaip apšviečiant pastatus nereikėtų didelių investicijų.

"Klaipėdoje žinomesnis būdas, kai apšvietimas įrengiamas palei pastato perimetrą apačioje arba nišose. Taip yra apšviestas Klaipėdos dramos teatro pastatas, rotušė. Tačiau verslininkas siūlo pasaulyje paplitusį kitą būdą - apšviesti pastatą iš tolo. Manau, kad būtent dabar apšviesti Klaipėdos universitetą ir parodyti, koks jis yra gražus - tikrai puiki idėja", - svarstė A. Šulcas.

Pasak jo, sutarta, kad po Velykų bus pabandyta pakabinti keletą papildomų prožektorių ir pažiūrėti, koks bus efektas.

"Klaipėdos universitetas dar turėtų išsiaiškinti, ar tam neprieštarauja universiteto bendruomenė, o miestas įsipareigotų padengti reikalingus elektros energijos kaštus. Liaudiškai tariant, tai tikrai būtų "ne prūdai". Mes suinteresuoti, kad mieste būtų apšviesta daugiau pastatų", - kalbėjo A. Šulcas.

V. Tvardauskas svarstė, kad mieste turėtų būti apšviesti bent jau visi kultūros paveldo objektai.

"Mes dabar išleidžiame daug daugiau pinigų vienos dienos šventei, pavyzdžiui, Šviesos festivaliui, arba kalėdiniams renginiams. Norisi, kad miestas visą laiką atrodytų gražiai ir tam reikia tikrai nedidelių kaštų", - V. Tvardauskas vylėsi, kad, pavykus įgyvendinti universiteto apšvietimo projektą, bus atkreiptas dėmesys ir į kitus pastatus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder