Norintiems nemokamo maitinimo - palengvinimai

Norintiems nemokamo maitinimo - palengvinimai

Klaipėdoje žadama sumažinti administracinę naštą besikreipiantiems dėl nemokamo mokinių maitinimo. Jei politikai pritars, anot valdininkų, paraišką tokiai socialinei paramai gauti bus galima pateikti ir neiškėlus kojos iš namų.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėjos Audronės Liesytės, dabar nebebus reikalaujama, jog mokinio tėvai ar globėjai neštų į įstaigas popierines pažymas.

"Paraišką bus galima užpildyti internetu, neišėjus iš namų. Tai - didžiulis palengvinimas", - minėjo A. Liesytė.

Pati tvarka, kurie moksleiviai gali pretenduoti į nemokamą maitinimą mokyklose ar stovyklų metu, pasak A. Liesytės, iš esmės nesikeičia.

Tokią paramą galima gauti, kai vidutinės pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės nei 2 valstybės remiamų pajamų dydžiai (204 eurai) ir vaikas gyvena su vienu iš tėvų, mokinys yra neįgalus arba neįgalūs yra jo tėvai. Taip pat, kai tokias nedideles pajamas gaunančioje šeimoje auga trys ir daugiau vaikų, arba atsirado papildomų išlaidų nelaimingo atsitikimo, sunkios ligos ar kitais atvejais. Nemokamai maitinami gali būti ir socialinę riziką patiriantys mokiniai.

"Į tvarką taip pat siūloma įtraukti dar keletą naujų punktų, kad įvertinus buities ir gyvenimo sąlygas teikti socialinę paramą išimties tvarka būtų galima ir kitais įstatymo nenumatytais atvejais tiems nepasiturintiems asmenims, kuriems ši parama itin reikalinga", - minėjo A. Liesytė.

Pavyzdžiui, išimties tvarka ketinama nemokamą maitinimą skirti tiems mokiniams, kuriems nustatyta globa. Tačiau neturima omenyje tų atvejų, kai vaiko laikinoji globa nustatyta dėl tėvų emigracijos.

Taip pat išimtis žadama taikyti šeimoms, kurių vidutinės pajamos vienam asmeniui per mėnesį 204 eurus viršija ne daugiau kaip 10 proc.

A. Liesytės duomenimis, kasmet nemokamą maitinimą mokyklose gaunančių vaikų skaičius mažėja.

"Matyt, ne tik dėl to, kad gerėja klaipėdiečių gyvenimas, bet ir dėl to, kad iš viso Klaipėdoje mažėja mokinių", - svarstė Savivaldybės atstovė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder