Nugriovus tvorą - saugesnis judėjimas Naujojoje Uosto g.

Nugriovus tvorą - saugesnis judėjimas Naujojoje Uosto g.

Penktadienį buvo nugriauta tvora ties į gatvę atsikišusiu namu Naujojoje Uosto g. 5. Pėstieji ir dviratininkai galės saugiai judėti laikinu takeliu, kol bus įrengtas nuolatinis.

Kadangi namas yra kone važiuojamojoje kelio dalyje, prie jo iki šiol nebuvo vietos judėti pėstiesiems, kurie bandydavo apeiti pastatą važiuojamąja kelio dalimi.

Kultūros paveldo departamentas yra nurodęs, kad pastatas, kuriame tarpukariu veikė uosto direkcija, turi vertingųjų savybių požymių, todėl norint imtis kokių nors su statiniu susijusių veiksmų, būtinas išsamesnis įvertinimas.

"Memelio miesto" vystytojai nusprendė nugriauti šalia pastato buvusią tvorą ir taip sudaryti sąlygas žmonėms apeiti statinį nežengiant į kelią.

"Paėmėm ir nugriovėm", - penktadienį priešpiet juokavo "Memelio miesto" projektą vystančios "Stemma Group" atstovas Nerijus Tilindis.

Pasak jo, tokia idėja buvo kilusi jau seniai, tik niekas jos nesiryžo imtis įgyvendinti.

"Pastatas paliktas neapibrėžtoje situacijoje dėl vertingųjų savybių požymių, bet reikėjo galvoti apie saugumą. Laikomės "Memelio miesto" politikos atverti teritorijas ir nugriauti tvoras - anksčiau buvo nugriauta tvora einant link Šiaurinio rago", - sakė N. Tilindis.

"Nugriovėme tvorą savo lėšomis, o Savivaldybė pasižadėjo savo lėšomis padaryti takelį. Kadangi yra įvairių biurokratinių procedūrų, tai kol kas yra saugus praėjimas, o patogumas bus po tam tikro laiko", - pridūrė pašnekovas.

Naujuoju taku bus galima apeiti pastatą, vėl grįžti į Naująją Uosto gatvę ir tęsti kelionę palei gatvę įrengtu šaligatviu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder