Pagaliau gera žinia ir žvejams bei valtininkams

Pagaliau gera žinia ir žvejams bei valtininkams

Daugybę metų žvejai skundžiasi, kad Klaipėdoje nėra vietos, kur jie galėtų normaliai nusileisti valtis į jūrą, neturi žuvų iškrovos vietos. Valtininkai nuolatos kartoja, kad uostamiestyje nėra padorios vietos valčiai į Danės upę nusileisti. Pagaliau  ir šie reikalai išjudėjo. Tikimasi, kad kitais metais jau gali prasidėti realūs vietų valtininkams ir žvejams įrengimo darbai.

Kovo 19 d.  Savivaldybės specialistai kartu su Valstybinės miškų urėdijos Kretingos padalinio miškininkais buvo nuvykę apžiūrėti vietos,  kurioje bus įrengta žvejų laivų nuleidimo ir žuvų iškrovimo infrastruktūra. Mat keliukas, vedantis į tą vietą, priklauso Kretingos miškininkams.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis sakė, kad Savivaldybės Žemėtvarkos skyrius jau suformavo sklypą, kuriame bus įrengta žuvų iškrovimo vieta. Šiuo metu laukiama Nacionalinės žemės tarnybos sutikimo, kad šis sklypas būtų įregistruotas  Registre.

„Dabar mes planuojame pirkti projektavimo darbus ir teikti paraišką gauti finansavimą. Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) turi priemonę, kurios lėšų būtų gali skirti būtent šiems darbams atlikti. (Planuota tam gauti lėšų iš Klaipėdos žuvininkystės vietos veiklos grupės skirstomų europinių lėšų, bet nepavyko. – aut. past.) Didelių darbų nereikės. Įsivaizduojame, kad iki pat jūros galėtų būti sudėliotos betoninės plokštės, padarytas patogus privažiavimas. Galbūt prie kopų būtų galima įrengti atramines sienutes,  papilti skaldos, kad privažiavimas nuo pagrindinio kelio iki jūros būtų civilizuotas, bet tai projektuotojų darbas. Jie spręs, kaip geriau padaryti, kad tas kelias nebūtų užpustytas smėliu", - teigė A. Dobranskis.

Numatoma vieta yra prie Kukuliškių. Į ją veda keliukas, esantis tarp  prie pat kelio išasfaltuotos  automobilių aikštelės ir „Žuvėdros" stovyklos. Pasak administracijos direktoriaus pavaduotojo,  ta vieta žvejai  naudojasi jau seniai, tačiau reikia sutvarkyti pasenusią infrastruktūrą. Beje, planuota Klaipėdoje įrengti tris tokias vietas žvejams – dar dvi prie molų.

Šiuo metu taip pat norima pradėti  prie Liepų g. tilto esančio jau prastos būklės valčių slipo sutvarkymą. Ten planuojama įrengti civilizuotą valčių nuleidimo vietą, sutvarkyti ir šalia esančias automobilių stovėjimo vietas. Lėšų tam irgi tikimasi gauti iš ŽŪM skirstomų europinių pinigų.

„Tiek vienoje, tiek kitoje vietoje reikėjo suformuoti žemės sklypus. Šie darbai jau eina į pabaigą. Tikėjomės tai padaryti greičiau, bet sklypų formavimo procedūros užtruko. Bet kuriuo atveju tas dvi vietas turėsime įrengti. Jeigu nepavyks tam gauti ES lėšų, turėsime padaryti biudžeto lėšomis", - sakė administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Taigi šiais metais vyks projektavimo darbai, reikės parinkti rangovus, o realius darbus minėtose vietose ketinama pradėti jau kitais metais.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder