Pajūryje stingdantys vaizdai verčia stabtelėti

Pajūryje stingdantys vaizdai verčia stabtelėti

Lietuvą sukaustęs šaltis suteikia ir peno akims: klaipėdiečiai, pastarosiomis dienomis atvykstantys į Melnragės paplūdimį prie Klaipėdos molo, negali patikėti regimu vaizdu – jūrą sustingdė tapęs malonus vaizdinys.

Skaisčiai šviečiant saulei vaizdai priverčia stabtelėti ir į šį vaizdą ibesti akis – pajūrio pakrantė bangomis pavirtusi į ledą, įspūdingai apledėję ir Molo akmenys.

Tai Klaipėdos paplūdimyje – gana retas reiškinys.

„Dažnai vykstu prie jūros, tačiau tokį įspūdingą vaizdą regiu pirmą kartą gyvenime. Jūroje plaukiojantys ledai man priminė vonios putų purslus. Įspūdžiai – neišdildomi. Neapsakomas malonumas gurkšnoti karštą kavą ir grožėtis šiuo pasakišku žiemos vaizdu“, – pabrėžė klaipėdietė Živilė Burzdžiūtė.

Taip pat ji pridūrė: „Ne ką mažiau įspūdingi vaizdai, kai pro uosto vartus įplaukia laivai. Klaipėda – nuostabus miestas. Turime kuom didžiuotis, branginti ir mylėti savo miesto gamtą.“

Tiesa, yra pajūriu bevaikštinėjančių poilsiautojų, kurie dėl gražesnės nuotraukos ar asmenukės ryžtasi lipti ant tyvuliuojančios jūros ledo ir rizikuoja savo sveikata. Prieš kelerius metus Klaipėdoje buvo nutikimas, kai jūros ledas įlūžo ir klaipėdiečiai, sudarę žmonių grandinę, šiaip ne taip ištraukė juos iš ledinio vandens.

„Raginčiau klaipėdiečius grožėtis šiais nuostabiais vaizdais, nesukeliant nei sau, nei aplinkiniams pavojaus“, – kalbėjo klaipėdietė Živilė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder