Palikto kūdikio motina galėjo pagimdyti gatvėje

Palikto kūdikio motina galėjo pagimdyti gatvėje

Klaipėdoje prie darželio Žardininkų gatvėje šeštadienio rytą vaikštinėjęs žmogus išgirdo keistą garsą, tačiau vargu ar galėjo tikėtis, kad išvys ne pamestus šuniukus ar kačiukus, o vos gimusį kūdikį.

Įvykį tyriantys pareigūnai neatmeta, kad moteris galėjo mažylį pagimdyti tiesiog gatvėje, kažkur netoliese. „Apklausėme aplinkinių namų gyventojus, nemažai žmonių išvykę, tai apsunkina darbą.

Tikriname aplinkinių vietų kameras, kol kas įtariamųjų neturime. Neatmetama versija, kad moteris galėjo naktį pagimdyti gatvėje. Medžiaga, į kurią buvo suvyniotas kūdikis, sušlapusi, vaikas išbuvo lauke kelias valandas, jis buvo sušalęs“, – dalijosi tyrime dalyvaujantis pareigūnas.

Tyrimas pradėtas pagal baudžiamojo kodekso 144 straipsnį (Palikimas be pagalbos, kai gresia pavojus žmogaus gyvybei).

Tas, kas sukėlęs pavojų ar turėdamas pareigą rūpintis nukentėjusiu asmeniu jam nepagelbėjo, kai grėsė pavojus šio žmogaus gyvybei, nors turėjo galimybę suteikti jam pagalbą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. 

DELFI primena, kad šeštadienį 09.47 val. policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad Klaipėdoje, Žardininkų gatvėje, prie vaikų darželio tvoros ant žemės padėtas į antklodę suvyniotas kūdikis.

Medikai patvirtino, kad berniukas ką tik gimęs. Anot Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas Vinsas Janušonis DELFI sakė, kad kūdikio būklė sunki.

„Kūdikis reanimacijoje, jo būklė sunki. Jis nebuvo paliktas tiek ilgai, kad mirtinai sušaltų, tačiau jo kūnelis atšalęs, be to, nebuvo tinkamai sutvarkyta virkštelė, tad jis prarado kraujo“, – informavo V. Janušonis.

Policija prašo mačiusius šį įvykį ar turinčius kokios informacijos apie kūdikio besilaukusią moterį, kuri staiga nebeturi vaikelio, nedelsiant skambinti tel.112 arba 869826710.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder