Parduos jachtklubo dalininko teises

Parduos jachtklubo dalininko teises

Jei politikai pritars, Klaipėdos miesto savivaldybė planuoja parduoti jai priklausančias Klaipėdos jachtklubo dalininko teises.

"Klaipėdos miesto savivaldybė nedalyvavo viešosios įstaigos Klaipėdos jachtklubo steigime, tos dalys Savivaldybei buvo padovanotos. Ta funkcija ir misija, dėl kurios jos buvo padovanotos, manome, jau yra įvykdyta: sukurta ir išvystyta infrastruktūra, tad nebėra tikslo likti šios įstaigos dalininku", - paaiškino Klaipėdos miesto savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Jis priminė, kad viešoji įstaiga Klaipėdos jachtklubas valstybės įmonės registrų centro Juridinių asmenų registre buvo įregistruota 1994 metais. Įmonės steigėjas - sporto draugijos "Žalgiris" personalinė įmonė Klaipėdos buriavimo centras. 2006-aisiais šioje įstaigoje dalininko teises įgijo UAB "Dommo Nerija", 2008-aisiais dalininko teises įgijo ir Savivaldybė.

Pasak jo, Savivaldybei priklausančių įstaigos dalių vertė siekia per 8,6 tūkst. eurų.

"Likę dalininkai galės spręsti kaip toliau valdyti. Gal Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija norės įsitraukti į šios įstaigos valdymą? Dalininkai turės apsispręsti, ką toliau daryti, bet veiklą toliau vykdys. Kiek žinau, jie ir planuoja įsigyti Savivaldybei priklausančias dalis", - paaiškino E. Simokaitis.

Jis priminė, kad VšĮ Klaipėdos jachtklubas neatlieka viešojo administravimo funkcijų, į jos dalininkų kapitalą nebuvo investuotas Savivaldybei nuosavybės teise priklausantis nekilnojamasis turtas ir ši viešoji įstaiga nėra valstybės ar Savivaldybės turto panaudos gavėja.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder