Pareigūnams pagerbti - išskirtinis simbolis

Pareigūnams pagerbti - išskirtinis simbolis

Gali būti, kad jau netrukus uostamiesčio Vilties ir Salomėjos Nėries gatvių sankryžoje atsiras išskirtinis policijai pagerbti skirtas simbolis.

Trečiadienį Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas susitiko su Kriminalinės policijos veteranų asociacijos atstovais.

Miesto vadovas su jais kalbėjosi apie skulptūrą, kurią Kriminalinės policijos atstovams norima pastatyti Klaipėdoje.

"Būtų labai šaunu, jei ši skulptūra atsirastų", - po susitikimo sakė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Andromeda Grauslienė.

Klaipėdos miesto tarybos ir mero sekretoriato vyriausioji specialistė Silvija Mockuvienė informavo, kad susitikime, kuriame dalyvavo ir policijos komisariato viršininko pavaduotojas Raimondas Vaitkevičius, meras idėjai išreiškė palaikymą.

Tiesa, prieš pastatant skulptūrą, dar būtina atlikti teisines procedūras, todėl kada ji bus pastatyta, kol kas neprognozuojama.

Skulptūra šiuo metu vertinama Lietuvos dailininkų sąjungos atstovų. Lietuvos architektų sąjunga pritarė šios skulptūros pastatymui.

Skulptūros, kuri pavadinta "Seklys", autorius - Sergejus Plotnikovas, architektas - Saulius Druskis.

Skultpūros aukštis - apie 210 cm. "Sekliu" visuomenei norima parodyti, kad kriminalistai visuomet šalia ir tyliai atlieka savo darbą nedemonstruodami ginklų ir agresijos. Skulptūros atlape bus įsegtas policijos ženkliukas, o šalia atsiras lentelė su informacija.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder