Per šventes klaipėdiečiai gydėsi namie

Per šventes klaipėdiečiai gydėsi namie

Atsivertę viešai skelbiamą gyventojų sergamumo gripu statistiką sveikuoliai nudžiugtų: peršalimo ligos paskutinėmis savaitėmis kankina retą klaipėdietį. Sveikatos specialistai perspėja, kad džiaugtis nereikėtų. Statistika dėl praūžusių švenčių šiek tiek išsikreipia kasmet, todėl nereikėtų numoti ranka ir į skiepus.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro (VSC) specialistų pateikti skaičiai skelbia, kad šventiniu laikotarpiu sergamumas peršalimo ligomis Klaipėdos apskrityje sumažėjo iki vasaros lygio.

Dar prieš tris savaites specialistai suskaičiavo kiek daugiau nei 50 atvejų 10-čiai tūkstančių gyventojų, tačiau prasidėjus šventiniam laikotarpiui rodiklis krito dvigubai. Kalėdinę savaitę užfiksuoti kiek daugiau nei 23 atvejai 10-čiai tūkst. gyventojų, o praėjusią savaitę rodiklis paaugo tik septyniais atvejais. Panašūs skaičiai fiksuoti ir prieš metus.

Klaipėdos VSC Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vedėjo pavaduotoja Ina Kuznecova pripažino, kad statistika paskutinėmis savaitėmis yra šiek tiek iškreipta.

"Reikia nepamiršti, kad metų gale tebuvo tik kelios darbo dienos, todėl manyčiau, kad gyventojai šventiniu laikotarpiu gydėsi namie, užuot apsilankę gydymo įstaigoje", - šnekėjo skyriaus vedėja, pripažinusi, kad skaičiai panašiu laikotarpiu įspūdingai susitraukia kasmet.

Centro darbuotoja, esant nedideliems skaičiams, dviejų savaičių statistiką kartais sujungia, tačiau jei mieste kiltų epidemija, tai atsispindėtų ir pateikiamose lentelėse.

I. Kuznecova priminė, kad gripu daugiausiai kasmet sergama vasario ir kovo mėnesiais, todėl norint apsisaugoti privalu iš anksto pasiskiepyti. Esą gyventojai, pamatę žemus sergamumo rodiklius, neretai numoja ranka į skiepus. Specialistė priminė, kad vakcina yra vienintelė prevencinė priemonė, kuri padeda išvengti sunkios ligos.

Klaipėdos poliklinikos prieš prasidedant žiemai gavo daugiau nei 8 tūkstančius vakcinos dozių. Jų šiuo metu išnaudota apie 80 procentų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder