Planuoja naują dviračių taką

Planuoja naują dviračių taką

Po kelerių metų dviratininkams iš pietinės Klaipėdos dalies patekti į centrą turėtų būti kur kas patogiau. Jau svarstomi Minijos ir Naujosios Uosto g. atkarpoje planuojamo dviračių tako projektiniai pasiūlymai.

Tačiau jau dabar aišku, kad šioje atkarpoje įrengti ištisinį dviračių taką nebus paprasta, nes šalia gatvės yra nemažai privačių sklypų, prie pat stovi ir pastatai.

"Bet viską galima išspręsti, pavyzdžiui, kai kuriose atkarpose nusukant dviračių taką į šonines gatveles. Tai nebūtų rekreacinis dviračių takas, todėl neplanuojama įrengti poilsio aikštelių. Šią infrastruktūrą numatoma įrengti tam, kad būtų patogiau susisiekti", - pasakojo Savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros įgyvendinimo poskyrio vedėja Vaida Lendraitienė.

Pasak jos, dabar minėtoje atkarpoje vietomis yra įrengti dviračių takai, bet jie fragmentiški.

"Ištisinį taką norima įrengti nuo tos vietos, kur nutrūksta nuo Jūrininkų prospekto nutiesta dviračių tako atkarpa. Dviračių taką planuojama tiesti iki pat Naujosios Uosto gatvės pabaigos", - planais dalijosi poskyrio vedėja.

Pasak jos, kol kas nėra tiksliai suskaičiuota, kiek lėšų prireiktų šiam takui įrengti. Dar tik pradėti svarstyti priešprojektiniai pasiūlymai, kuriuos rengia bendrovė "Hidrostatybos projektai".

Po vakar vykusio darbinio susitikimo su projektuotojais, Savivivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova preliminariai skaičiavo, kad šis dviračių takas galėtų būti pradėtas tiesti maždaug 2018-2019 metais. Šiemet yra numatyta tik parengti techninį projektą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder