Poliklinikos rekonstrukcija įklimpo

Poliklinikos rekonstrukcija įklimpo

Klaipėdos vaikų ligoninės skelbtas viešojo pirkimo konkursas dėl pastato rekonstrukcijos lieka sustabdytas. Taip nusprendė Lietuvos apeliacinis teismas, atmetęs ligoninės skundą.

Teismas paliko galioti rugsėjo pabaigoje Klaipėdos apygardos teismo priimtą sprendimą, kuriuo, tenkinant Klaipėdos statybos bendrovės "RNDV group" prašymą, konkurso procedūros sustabdytos.

"Netaikius laikinųjų apsaugos priemonių ir priėmus "RNDV Group" palankų teismo sprendimą po to, kai pirkimas jau būtų pasibaigęs ir Klaipėdos vaikų ligoninė būtų sudariusi sutartį, palankaus tiekėjai teismo sprendimo vykdymas būtų apsunkintas ar neįmanomas įvykdyti", - rašoma teismo nutartyje.

"RNDV group" teisme siekia, kad būtų panaikinta konkurso sąlyga dėl darbų vadovo patirties, nes neva toks reikalavimas riboja konkurenciją.

Viešąjį pirkimą supaprastintu atviro pirkimo būdu ligoninė paskelbė rugpjūčio 24 d.

Ligoninės vadovas Virginijus Žalimas sakė, kad buvo tikimasi šių metų pabaigoje arba kitų pradžioje turėti darbų rangovą, tačiau dabar teks laukti teismo sprendimo.

"Nuo rugsėjo 24 yra sustabdytas konkursas, pirma instancija priėmė sprendimą taikyti laikinąsias apsaugos priemones. Vaikų ligoninė apskundė šį sprendimą apeliacine tvarka, bet Apeliacinis teismas paliko galioti Klaipėdos apygardos teismo sprendimą. Dabar laukiame teismo sprendimo dėl bylos išnagrinėjimo iš esmės", - sakė V. Žalimas.

Ligoninės vadovas akcentavo, kad administracinės paskirties pastatą J. Karoso g. 12 norima rekonstruoti ten įkuriant naują vaikų polikliniką.

"To reikia galvojant apie pacientus. Dabar neturime lifto, nėra panduso, sunku patekti su vežimėliais. Senasis pastatas tam tiesiog nepritaikytas", - komentavo V. Žalimas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder