Postų dalybos dar nebaigtos

Postų dalybos dar nebaigtos

Klaipėda turės naujus vicemerus - meras Vytautas Grubliauskas antradienį patvirtino, kad mero pavaduotojų pareigoms užimti siūlys buvusio liberalo Arvydo Cesiulio ir konservatoriaus Arūno Barbšio kandidatūras. Kas užims administracijos direktoriaus postą, paaiškės vėliau.

Praėjusią kadenciją Klaipėdos vicemerų pareigas ėjo Artūras Šulcas ir Judita Simonavičiūtė.

Pirmasis šįmet nusprendė nedalyvauti rinkimuose, tad apie pasitraukimą iš politikos kalbėjo dar šių metų pradžioje. O štai J. Simonavičiūtė rinkimuose dalyvavo su visuomeniniu rinkimų komitetu "Vytautas Grubliauskas ir komanda" ir tapo valdančiosios daugumos dalimi.

Naujieji kandidatai į vicemerus turėtų būti patvirtinti jau šį ketvirtadienį pirmajame naujai išrinktos Klaipėdos savivaldybės tarybos posėdyje. Tačiau prieš tai Tarybos nariai turės apsispręsti dėl mero pavaduotojų skaičiaus.

"Įstatymas leidžia paskirti du. Tikiuosi, kad tiek ir liks. Koalicija, kurią sudaro visuomeninis rinkimų komitetas "Vytautas Grubliauskas ir komanda", Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai ir du Lietuvos centro partijos atstovai, proporcingai sutarė dėl atstovaujamųjų pozicijų. Komitetui atstovaus Arvydas Cesiulis, o Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams - Arūnas Barbšys.

Centro partijos atstovai turės kitas pozicijas, nes, nepaisant būsimos frakcijos ar Tarybos narių, esančių koalicijoje, skaičiaus, visi vienodai yra gerbiami - nėra didesnio brolio ar mažesnės sesers", - "Vakarų ekspresui" sakė V. Grubliauskas.

Paklaustas, ar jau yra aiškūs kandidatai į administracijos direktoriaus postą, kurį laikinai užima Olegas Mariničius, uostamiesčio vadovas įvardyti konkrečių kandidatų pavardžių nenorėjo.

"Viešai neminėsiu nė vienos pavardės. Yra svarstomas ne vienas kandidatas ar kandidatė. Tol, kol nebus apsispręsta dėl sprendimo tiek mano pasitikėjimo kontekste, tiek sutarus koalicijoje, apie tai plačiau kalbėti būtų nekorektiška", - teigė V. Grubliauskas.

Jau šį ketvirtadienį vyksiančiame pirmajame naujos Tarybos posėdyje, po Tarybos narių priesaikos, bus svarstomi klausimai dėl administracijos direktoriaus ir jo pavaduotojų atleidimo. Taip pat bus skiriama, kas laikinai eis administracijos direktoriaus pareigas, kol bus išrinktas naujas direktorius.

"Vakarų ekspresas" primena, kad anksčiau laiko, šio mėnesio pradžioje, dėl išreikšto nepasitikėjimo iš administracijos direktoriaus pareigų buvo atleistas Saulius Budinas.

Šios kadencijos Taryboje valdančiąją daugumą sudarys 17 narių (9 iš visuomeninio rinkimų komiteto "Vytautas Grubliauskas ir komanda", 6 iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir 2 iš Lietuvos centro partijos).


DALYBOS. Didžiųjų politinių jėgų atstovai išsidalijo vicemerų postus. Visuomeninis rinkimų komitetas "Vytautas Grubliauskas ir komanda" teikia Arvydą Cesiulį (kairėje), o Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai - Arūną Barbšį.

Redakcijos archyvo nuotr.

Kandidatai apskrities savivaldybėse

Klaipėdos rajono savivaldybėje toliau vicemerės pareigas eis "valstietė" Violeta Riaukienė, kuri mero pavaduotoja dirba nuo 2015-ųjų metų. Antrąja vicemere patvirtinta liberalė Audronė Balnionienė. Laikinai eiti administracijos direktoriaus pareigas pavesta Bendrojo skyriaus vedėjai Aldonai Šėmienei.

Kretingos rajono savivaldybėje į administracijos direktoriaus postą siūloma dabartinė Klaipėdos pramonininkų asociacijos vykdančioji direktorė Jolanta Girdvainė. Vicemero pareigas eis Dangiras Samalius.

Neringos savivaldybėje toliau eiti vicemero pareigas bus siūlomas Narūnas Lendraitis. O štai kas užims administracijos direktoriaus postą, paaiškės vėliau - kaip ir Klaipėdoje.

Palangos savivaldybėje vicemeru toliau dirbs konservatorius Rimantas Antanas Mikalkėnas. Tikėtina, kad toliau administracijos direktoriaus postą užims šios frakcijos narė Akvilė Kilijonienė.

Šilutės rajono savivaldybėje į vicemero postą bus siūlomas iki šiol administracijos direktoriaus pareigas ėjęs Sigitas Šeputis. O štai administracijos direktoriaus postą turėtų užimti Virgilijus Pozingis.

Skuodo rajono savivaldybėje toliau eiti vicemerės pareigas bus siūloma Daiva Budrienė. Kas taps administracijos direktoriumi, paaiškės vėliau.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder