Redakcijoje lankėsi Izraelio ambasadorius

Redakcijoje lankėsi Izraelio ambasadorius

Klaipėdoje besilankantis Izraelio valstybės ambasadorius Amiras Maimonas užsuko į "Vakarų ekspreso" redakciją, kurioje pasidalijo savo įspūdžiais apie uostamiestį. Diplomatas pristatė jau užmegztą Izraelio ir uostamiesčio valdžios bei verslo bendradarbiavimą ir galimybes esantį ryšį dar sustiprinti.

Ne pirmą kartą į uostamiestį užsukantis žydų valstybės ambasadorius pasakojo, jog jau spėjo susitikti su vietos verslininkais ir valdžios atstovais. Jis džiaugiasi, jog atkuriamas ir primenamas žydų, tai yra buvusių uostamiesčio gyventojų ir bendruomenės dalies, atminimas. Šiandien vakarop diplomatas dalyvaus atminimo lentos žymiam sionizmo veikėjui Dovydui Volfsonui atidengimo ceremonijoje.

Visgi ambasadorius pastebėjo, jog Klaipėdoje, kur žydų bendruomenė prieš Antrąjį pasaulinį karą buvusi itin gausi, likę mažai jos ženklų. Lietuvius jis skatino skirti daugiau dėmesio šio palikimo išsaugojimui ir atkūrimui.

Vizitas Klaipėdoje nėra vien tik kultūrinis. Ambasadorius buvo susitikęs su Klaipėdos pramonės, prekybos ir amatų rūmams priklausančiais verslininkais, kuriuos nudžiugino pareikšdamas, jog bus bandoma sudaryti galimybes eksportuoti mėsą ir jos produktus į Izraelį. Taip pat kalbamasi dėl galimybės eksportuoti košerinius pieno produktus - vyksta konkretūs pokalbiai su didžiausiais Lietuvos pieno perdirbėjais.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder