Rengs pastabas potvynių programai

Rengs pastabas potvynių programai

"Akmenos-Dangės upės potvynių prevencijos ir jų padarinių šalinimo priemonės respublikinėje programoje šiuo metu nenumatytos ir atsiras ne anksčiau kaip kitais metais", - informavo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas po pirmadienį vykusio Vyriausybės posėdžio, skirto potvynių programai pristatyti.

Pasak direktoriaus, potvynių prevencijos ir padarinių šalinimo priemonių programa pradėta rengti 2017 metais. Vilniuje vykusiame posėdyje savivaldybių atstovams buvo pristatyta, ką Aplinkos ministerija planuoja daryti artimiausiu metu, t.y. iki 2020 metų.

"Programoje daugiausia dėmesio skirta Nemuno žemupiui ir užliejamoms teritorijoms Šilutės bei Pagėgių rajone, apie Klaipėdą ten nieko nėra, tačiau pažymėta, kad 2020-2023 metų programai siūlymus teikti gali ir kitos savivaldybės.

Vyriausybės nariams priminiau situaciją, kuri praėjusiais metais kilo Kretingos rajone patvinus Akmenai-Dangei, ir jos padarinius, pasiekusius Klaipėdos miestą.

Ši situacija bet kada gali pasikartoti, tačiau jokių priemonių, kaip ją spręsti, Aplinkos ministerija nenumato. Tad sutarėme, kad Klaipėdos savivaldybės administracija kartu su Kretingos rajono savivaldybe pateiks savo pastabas ir siūlymus, kokios prevencinės ir potvynio padarinių šalinimo priemonės galėtų būti taikomos Akmenos-Dangės upei", - sakė S. Budinas.

Anot direktoriaus, pastabas pateikti savivaldybės turi vieną mėnesį laiko.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder