Renovuojamiems daugiabučiams parinks spalvas

Renovuojamiems daugiabučiams parinks spalvas

Uostamiesčio savivaldybės užsakymu pradėtas rengti dar vienos miesto teritorijos detalusis planas, šįkart - esančios tarp Tilžės, Baltikalnio, Gluosnių ir Kooperacijos gatvių.

Jį rengia Vilniaus bendrovė "Urbanistika". Įmonės projektų vadovės Rūtos Garuckienės teigimu, pagal savivaldybės suformuluotą užduotį numatoma šioje miesto dalyje suformuoti naujus žemės sklypus prie jau esančių pastatų, numatyti galimai čia ateityje atsirasiančių bendro naudojimo erdvių, vaikų žaidimų ir naujų automobilių stovėjimo aikštelių vietas, suplanuoti dviračių takus bei kt.

Planuojama teritorija patenka į istorinės miesto dalies ribas, tad architektai taip pat ketina pateikti savo siūlymus, kaip turėtų atrodyti ateityje galbūt renovacijos sulauksiantys čia esantys gyvenamieji namai - t. y. kokios apdailos medžiagos turėtų būti naudojamos, kokios spalvos pastatų eksterjere turėtų dominuoti ir pan.

Šnekėti apie konkrečius rengiamo detaliojo plano sprendinius, anot R. Garuckienės, šiandien dar anksti. Mat šiuo metu dar tik renkama visa su šia teritorija susijusi informacija.

Planuojama, jog teritorijos detaliojo plano koncepcija bus parengta po poros mėnesių, o galutiniai jo sprendiniai patvirtinti po metų. Koncepcija tradiciškai bus viešai aptariama ir su visuomene.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder