Rinks gražiausią daugiabučio namo aplinką

Rinks gražiausią daugiabučio namo aplinką

Spalio 15 dieną asociacija "Mano miestas Klaipėda" apdovanos dešimt gražiausiai savo daugiabučių namų aplinką kuriančių klaipėdiečių. Konkurso organizatoriai džiaugėsi, jog atsirado daugybė dėmesio vertų objektų, kuriuos visą vasarą lankė ir vertino komisija.

Pirmojo konkurso organizatorė, asociacijos "Mano miestas Klaipėda" švietimo grupės vadovė Rita Bora teigė, kad speciali komisija, kurią sudarė Karalienės Luizės jaunimo centro direktorius, viena iš mokytojų (dizainerė), Botanikos sodo darbuotoja bei pati R. Bora, atrinko 43 gražiausias aplinkas. Netrukus iš jų bus atrinkta dešimt, o jų kūrėjams bus įteiktos vertingos dovanos.

Specialus prizas už bendruomeniškumą bus įteiktas vieno daugiabučio namo gyventojams, kurie kolektyviškai tvarko aplinką. Išpuoselėti gėlynai ir nugenėti medeliai ne tik puošia aplinką, bet ir kelia gyventojų nuotaiką.

"Džiugu, jog žmonės negaili ne tik savo jėgų ir laiko, bet ir lėšų. Juk kurdami sodą, jie perka ir augalus, trąšas, akmenukus, naudoja savo vandenį", - pastebėjo pašnekovė.

Anksčiau R. Boros iniciatyva vyko gražiausių daugiabučių namų balkonų konkursas, tačiau tąkart organizatoriai pasigedo žmonių aktyvumo. Na, o šįsyk, padedant seniūnaičiams, buvo pastebėta nemažai gražų darbą atliekančių miestiečių.

"Tokie žmonės dažniausiai tyliai tvarkosi ir niekur nesiskelbia. Pati visą vasarą važinėdavau dviračiu apžiūrėti objektų, kaimynų klausinėdavau, kas kuria gražiausias aplinkas. Dėmesys tokiems žmonėms labai svarbus, kadangi jie gražų darbą daro ne tik sau, bet ir visiems daugiabučio gyventojams", - teigė R. Bora.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder