Rugsėjo 1-ąją dovanoti mokytojams gėlių ar ne?

Rugsėjo 1-ąją dovanoti mokytojams gėlių ar ne?

Artėjant Rugsėjo 1-ajai tėveliams tradiciškai kyla daugybė klausimų, kaip ir kur vyks šventė, kuo aprengti vaiką ir ką padovanoti mokytojams. Tad ir socialiniame tinkle "Facebook" kilo diskusija dėl Rugsėjo 1-osios šventės: nešti mokytojams gėlių pavojinga, ar ne?

Rugsėjo 1-oji, mokslo metų pradžios šventė, tad dėl pasaulinės COVID-19 pandemijos tėveliams kilo daugybė klausimų. Viena diskusija užvirė ir socialiniame tinkle "Facebook" dėl tradiciškai šventės metu nešamų ir mokytojams dovanojamų gėlių.

Dėl pasaulinės pandemijos daugelis mokslo metų pradžios švenčių šiemet vyks klasėse arba ribojant mokinių srautus. Šventės dalyviai privalės ne tik laikytis saugaus 1 metro atstumo, bet ir dėvėti veido kaukes. Tėveliai diskutavo, jog dovanojant gėlių didėja rizika mokytojams užsikrėsti koronavirusu. Tad ką šioje situacijoje reikėtų daryti?

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento direktorius Raimundas Grigaliūnas tikino, jog Ekstremalių situacijų operacijų centro nurodytose rekomendacijose apie gėles nieko užsiminta nėra, tačiau rizika užsikrėsti koronavirusu - išlieka.

"Jeigu žiūrėtume labai preciziškai epidemiologiškai, tai tikimybė, jei žmogus yra sergantis ir rankose laikė gėles, o su tomis rankomis palietė savo nosį, veidą, gleivines, tai virusas tikrai gali persiduoti. Teorinė galimybė užsikrėsti tikrai yra", - sakė R. Grigaliūnas.

Ekstremalių situacijų operacijų centro rekomendacijose mokytojams yra nurodyta pamokų metu nerinkti mokinių sąsiuvinių, neduoti mokiniams bendro naudojimo tušinukų, pieštukų ar įvairių priemonių, tad, pasak R. Grigaliūno, mokiniams turėtų būti rekomenduojama rugsėjo 1-ąją nenešti savo mokytojams gėlių.

"Turbūt būsiu labai didelis priešas mokytojų ir tėvelių, bet, kalbant apie viruso išbuvimą ant paviršių, tai tikimybė yra, kad jis gali išlikti. Teorinė galimybė užsikrėsti tikrai yra, nebent mokytojai gėles imtų su pirštinėmis", - pabrėžė R. Grigaliūnas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder