Rytoj - masinė talka

Rytoj - masinė talka

Visoje Lietuvoje šį šeštadienį vyksiančios akcijos "Darom 2016" organizatoriai kviečia klaipėdiečius ir vėl aktyviai dalyvauti aplinkos tvarkymo talkose.

Jos prasidės 10 val. Visi tvarkymosi taškai skelbiami interneto puslapiuose www.mesdarom.lt ir www.klaipeda.lt puslapyje. Visas su akcija susijusias naujienas galima sekti ir "Facebook" paskyroje "Mes Darom_Klaipėda".

Numatyta sutvarkyti 61 teritoriją, tačiau vakar dar per 30 "taškų" neturėjo savo tvarkytojų. Todėl akcijos "Darom" organizatoriai kviečia kuo aktyviau registruotis jau paskelbtuose "taškuose" arba radus naujų prišiukšlintų vietų apie jas informuoti.

Šiais metais bus tęsiami ir pernai prioritetu tapę vandens telkinių valymo darbai.

"Praeitų metų rezultatai tikrai nudžiugino, nes iš Danės upės dugno buvo ištraukta nemažai įvairiausių atliekų. Miesto žmonėms buvo ir puiki atrakcija pažiūrėti, kaip dirba profesionalūs narai. Upėje nuolat atsiduria įvairiausių atliekų, ypač stiklinių butelių. Išvalyti viso dugno tikrai nepavyks ir šiais metais, kadangi matomumas upėje siekia vos metrą. Tačiau penkios profesionalių narų komandos ir šiais metais noriai prisideda prie akcijos ir pasitelkę visą pagalbinę techniką bandys išvalyti kuo daugiau upės dugno", - sakė "Darom 2016" Klaipėdos regiono vadovė Agnė Zabrynaitė.

Danės dugną tvarkys Vakarų (jūros) šaulių 3-ioji rinktinė, Valerijaus Krisikaičio narų mokykla, Klaipėdos universiteto Povandeninių tyrimų centras, Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos, antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" ir Klaipėdos teritorinės muitinės narai. Šioje vietoje reikia pagalbininkų iš vandens ištrauktoms šiukšlėms surinkti. Jie laukiami šeštadienį nuo 9 val. ties senąja gelbėjimo stotimi (kairiojoje Danės krantinėje, tarp Jono kalnelio tiltelio ir Gluosnių skersgatvio).

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder