Saugi laivyba - už kyšius

Saugi laivyba - už kyšius

Vakar Lietuvos saugios laivybos administraciją (LSLA) sukrėtė nemaloni žinia. Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai atlieka tyrimą dėl "sisteminės korupcijos jos padaliniuose". Esą valstybinis inspektorius Eugenijus Macijauskas, dirbantis Šilutėje, vakar sulaikytas, padaliniuose atliekamos kratos.

STT skelbia surinkusi duomenų, kad kai kurie saugios laivybos specialistai už kyšius surašo palankius laivų techninės apžiūros aktus, neteisėtai registruoja laivus registre, nefiksuoja laivybos eismo saugumo taisyklių pažeidimų ir t. t. Pareigūnai esą turi duomenų apie ne vieną dešimtį E. Macijausko kyšininkavimo atvejų. Vakar STT pareigūnai taip pat atliko kratas LSLA teritoriniuose padaliniuose ir su galimai neskaidria veikla susijusių darbuotojų namuose.

LSLA Teisės ir personalo skyriaus vedėjas Tomas Gėdrimas sakė nieko negalįs komentuoti, nes nėra informuotas ir apie E. Macijauską nieko nežinąs. Tik girdėjęs, kad STT kratą atliko, regis, Pramoginės laivybos skyriaus Kauno padalinyje.

"Buvau informuotas, kad padarytas poėmis, mūsų informatikai teikė kažkokią medžiagą, daugiau nieko nežinau", - sakė T. Gėdrimas.

Šiuo metu atostogaujantis LSLA direktorius Robertinas Tarasevičius vakar sakė, jog apie tai, kas vyksta, yra informuotas LSLA darbuotojų.

"Neprisimenu, kad būtume gavę kokių nors skundų dėl kyšių. Atliekame kontrolę, tad visada atsiras nepatenkintų mūsų veiksmais. Kad ir ką STT išsiaiškins, nieko ir nesužinosiu, kol tas nebus viešai prieinama", - sakė R. Tarasevičius.

Beje, neseniai jis E. Macijauskui už ilgametį (37 m.) ir nepriekaištingą darbą vidaus vandenų transporto srityje įteikė Lietuvos garbės upeivio ženklą ir palinkėjo palankaus vėjo, toliau tęsti pradėtus darbus, daug gerų idėjų ir sėkmingo jų įgyvendinimo.

Laikinai LSLA direktoriaus pareigas einantis Tarptautinių ryšių skyriaus vedėjas Mindaugas Česnauskis irgi teigė žinąs tik tiek, kad apsilankę pareigūnai darė poėmį, Kauno padalinyje darytos kratos.

"Man tai buvo labai netikėta", - sakė jis.

Paklaustas, ar E. Macijauskas tikrai sulaikytas ir jo nėra darbe, atsakė, jog šiuo metu tai bandoma išsiaiškinti.

"Kol neturime informacijos, pasakyti, kad būtent jam kaltinimai reiškiami, negaliu", - kalbėjo M. Česnauskis.

2009 m. buvo kilęs triukšmas dėl Šilutės bendrovės UAB "Omulis" laivų. Esą norint gauti Europos Sąjungos paramą visiškai netinkami laivai buvę pripažinti tinkamais. Tąkart techninės apžiūros talonus jiems išdavė E. Macijauskas. Tačiau buvo įrodyta, kad laivai buvo sugadinti jau po techninės apžiūros, tad tyrimas buvo nutrauktas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder