Šeimos kortelės: remiančiųjų galėtų būti kur kas daugiau

Šeimos kortelės: remiančiųjų galėtų būti kur kas daugiau

Uostamiesčio valdininkai apeliuoja į verslininkų socialinę savimonę. Viliamasi, kad Klaipėdoje atsiras vis daugiau verslo struktūrų, kurios įsitrauks į nuo šio rugsėjo pradėjusią veikti "Šeimos kortelės" sistemą.

Klaipėda yra vienas iš tų miestų, kuriame buvo užsakyta kone daugiausia Šeimos kortelių. Nors ši sistema veikia jau nuo rugsėjo, daugiavaikės šeimos užsimena, kad realios naudos kol kas nedaug ir Klaipėdoje norėtų kur kas daugiau nuolaidų.

"Matome, kad Klaipėdoje šiuo klausimu mažai kas vyksta, todėl svarstome, kaip labiau įtraukti verslą į šią sistemą", - sako Šeimos tarybos pirmininkė Rita Čėsnaitė.

Remiantis įstatymu, Šeimos kortelėmis gali naudotis gausios ir neįgalius vaikus, nepaisant jų amžiaus, prižiūrinčios šeimos.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė Edita Kučinskienė ir pati būdama daugiavaikė mama jau gavo Šeimos kortelę, bet sakė kol kas ja realiai nepasinaudojo.

"Kol kas tik bandžiau pasinaudoti galimybe padvigubinti kaupiamus "Maximos" pinigus, bet nepavyko, nes sistema dar gerai nefunkcionavo", - apie pirmuosius bandymus pasakojo E. Kučinskienė.

Oficialiame Šeimos kortelės puslapyje skelbiama, kad šias korteles turintiems klaipėdiečiams įvairias nuolaidas šiuo metu siūlo kone 25 įvairios įstaigos, tačiau ne visos jos yra Klaipėdoje, kitų nuolaidos galiojimo terminas jau pasibaigęs.

Pasiūlymų yra įvairių. Pavyzdžiui, Jaunimo teatras kviečia pasinaudoti 30 proc. nuolaida bilietams į spektaklį, 10-15 proc. nuolaidas siūlo ir Klaipėdos baseinas, taip pat šių kortelių turėtojai pigiau gali susiremontuoti kompiuterį ar įsigyti šildymo katilą ir t. t.

"Nuvažiavęs į kitą miestą klaipėdietis taip pat gali pasinaudoti nuolaidomis, bet norisi, kad daugiavaikėms ir neįgalius vaikus auginančioms šeimoms ir uostamiestyje būtų dar daugiau privilegijų, tad norėtųsi pritraukti dar daugiau verslininkų", - sakė E. Kučinskienė.

Pasak jos, artimiausiu metu Šeimos kortelės idėją ketinama pristatyti Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybai.

"Šiame projekte dalyvaujantys verslininkai dalyvauja savanoriškai, bet daugelis supranta, kad tai vienas iš būdų pasireklamuoti, nes visi jie skelbiami Šeimos kortelės interneto svetainėje", - minėjo Savivaldybės atstovė.

Teigiama, kad visoje Lietuvoje Šeimos kortelę jau užsisakė 11 tūkst. šeimų. Iš viso Lietuvoje yra apie 60 tūkst. gausių arba neįgalius vaikus prižiūrinčių šeimų, kurios galės naudotis Šeimos kortelės nuolaidomis ir tapti įmonių klientais.

Kaip gauti Šeimos kortelę?

Prašymą gauti Šeimos kortelę galima pildyti interneto svetainėje www.spis.lt. Šeimos kortelė pagaminama ir atsiunčiama per 30 darbo dienų nuo teisės gauti kortelę patvirtinimo. Jeigu prašymas kortelei gauti buvo pildomas ne internetu, o raštu, tuomet kortelės pagaminimas ir atsiuntimas gali užtrukti šiek tiek ilgiau.
Šeimai išduodama viena nemokama kortelė - ja gali naudotis visi asmenys šeimoje, kurių vardai ir pavardės nurodyti ant kortelės.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder