Sekmadienį prie muziejaus vėl nusidrieks eilės

Sekmadienį prie muziejaus vėl nusidrieks eilės

Ateinantis sekmadienis – jau penktasis, kai galima nemokamai lankytis Lietuvos jūrų muziejuje. Per penkias nemokamo lankymo dienas šiame muziejuje apsilankė 10 327 lankytojai. Kiekvieną mėnesį lankytojų skaičius augo po tūkstantį ir paskutinį balandžio sekmadienį muziejus priėmė beveik 5000 lankytojų.

Lietuvos jūrų muziejaus direktorės Olgos Žalienės teigimu, maksimalus dienos lankytojų skaičius negali viršyti 6000, nes muziejus yra įrengtas istoriniame Nerijos forte. Pagrindinė jo dalis – akvariumas ir jūrų gamtos ekspozicijos yra redute. Jo plotas yra kiek daugiau nei 1000 m2.Tai apvalus pastatas su vienu įėjimu ir išėjimu, todėl jame gali patogiai jaustis tik tam tikras lankytojų skaičius, be to, kyla pavojus dėl istorinio pastato ir lankytojų saugumo.

– Šios patirtys verčia mus pradėti reguliuoti lankytojų skaičių nemokamo lankymo dienomis, – sako Olga Žalienė. – Todėl jau šį sekmadienį, gegužės 26 dieną, kontroliuodami lankytojų skaičių, stengsimės, kad vienu metu muziejaus ekspozicijose Nerijos forte būtų ne daugiau 1000 lankytojų.

Muziejaus administracija įspėja, kad dėl šios priežasties, norint patekti į akvariumą ir kitas Nerijos forte esančias ekspozicijas, gali tekti palaukti eilėje. Taip pat primenama, kad nors muziejaus lankymas yra nemokamas, tačiau yra būtina kasoje paimti bilietą. Tokiu būdu yra vykdoma tiksli lankytojų apskaita.

Muziejaus specialistai primena, kad dalis ekspozicijų yra atviros nemokamam lankymui visomis muziejaus darbo dienomis. Tai – Etnografinė pajūrio žvejo sodyba, kurioje įrengta nauja edukacinė ir atraktyvi ekspozicija „Mano tėvas žvejas, aš – jo padėjėjas“, o įspūdingoje Senųjų žvejybos laivų aikštelėje esančiame žvejybos treileryje „Dubingiai“ – smagi ir nuotaikinga paroda „Ilgas reisas“, nukelianti mus į dar neseną, bet gerokai primirštą egzotišką sovietmečio realybę.

Delfinariume vykstantys delfinų pasirodymai ir atviroje Saulės įlankoje – kaliforininių jūrų liūtų pasirodymai – yra mokami.

Lietuvos jūrų muziejus buvo įkurtas 1979 metais istoriniame Nerijos forte. Jis jau 40 metų yra namais Baltijos jūros bei tropinių vandenų žuvims, ruoniams, pingvinams, Šiaurės ir Kalifornijos jūrų liūtams. Jūrų muziejus turi įspūdingą jūrų gamtos ekspoziciją, laivybos istorijos ekspoziciją bei Etnografinę pajūrio žvejo sodybą ir delfinariumą, kuriame veikia ir Delfinų terapijos centras.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder