Senamiesčio grindiniui - mažiau pinigų

Senamiesčio grindiniui - mažiau pinigų

Koronavirusas sumažino darnaus judumo projektams skirtą lėšų krepšelį - Klaipėdai numatyta parama senamiesčio gatvių grindiniui atnaujinti sumenko 700 tūkst. eurų.

Susisiekimo ministerija dėl įgyvendinamo Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso sukeltų pasekmių mažinimo priemonių plano sumažino darnaus judumo priemonėms suplanuotas ES fondų lėšas nuo 3,817 mln. Eur iki 2,265 mln. Eur.

Klaipėdos miestui skiriama ES lėšų dalis sumažėjo nuo 2,128 mln. Eur iki 1,359 mln. Eur.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė teigė, kad dėl pasikeitusių finansinių niuansų koreguojamas projektas ir planuojama tvarkyti ne penkių, o keturių senamiesčio gatvių grindinį.

Būtų tvarkoma Žvejų g. (nuo Tiltų gatvės iki Pilies gatvės), Daržų g. (nuo Pilies gatvės iki Aukštosios gatvės), Didžiosios Vandens g. (nuo Aukštosios gatvės iki Tiltų gatvės), Vežėjų g. (nuo Turgaus gatvės iki Daržų gatvės) danga.

Planuojama išardyti seną dangą ir įrengti naują pritaikant šaligatvius judėti neįgaliesiems, šeimoms su vaikų vežimėliais ir kt., įrengiant apšvietimą.

Vis dėlto dar nėra gauti visi reikalingi statybą leidžiantys dokumentai - trūksta paveldosaugininkų leidimų vykdyti darbus Žvejų ir Didžiojoje Vandens gatvėse.

Taip pat projekte siūloma įrengti 10 autobusų stotelių įvažų: Žemaičių, Ąžuolyno, Savivaldybės, Mogiliovo, Šilutės pl., Slyvų, Malūno tvenkinio, Autobusų, Kurėno, Irklų stotelėse.

Įvažoms jau parengti techniniai projektai ir gauti statybą leidžiantys dokumentai.

Bendra preliminari viso projekto vertė - 3,552~mln. Eur. Darbus ketinama atlikti 2021-2023 metais.

Pasak E. Jurkevičienės, kitiems metams miesto biudžete ketinama numatyti 100 tūkst. eurų, o likusią sumą paskirstyti per 2022-2023 metus.

Klaipėdos miesto Taryba kitą savaitę turės spręsti, ar pritarti pakoreguotam projektui - mažesniam tvarkomų gatvių skaičiui ir siūlymui įrengti autobusų stotelių įvažas.

Beje, Klaipėdos miestas finansavimo tikisi ir DNR programai pateiktam Minijos g. "žaliosios bangos" projektui. Jau buvo rengiama jo koncepcija, bet procesas sustojo pasikeitus Vyriausybei.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder