Senjorų vakcinavimas prasidės kitą savaitę

Senjorų vakcinavimas prasidės kitą savaitę

Jau šią savaitę Vilnius ir Kaunas pradėjo skiepyti senjorus, tačiau uostamiestis 80 metų amžiaus ir vyresnius asmenis pradės skiepyti tik kitą savaitę. Penktadienį jau planuojama pabaigti skiepyti pedagogus ir švietimo bendruomenės darbuotojus.

Vakcinacija uostamiestyje ir visoje Lietuvoje vyksta pagal prioritetines grupes, tad, baigus vakcinuoti vieną prioritetinę grupę, pradedama vakcinuoti kita.

"Pas mus senjorų vakcinacija po truputėlį, kaip ir visoje Lietuvoje, yra pradedama, nes jei nuo pedagogų vakcinavimo lieka vakcinos, tada yra kviečiami senjorai, kurie gali greitai atvykti į įstaigą. Vakcinuojančios įstaigos turi rezervinius sąrašus. Taip vyksta kiekviename mieste", - sakė Klaipėdos miesto savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė.

Klaipėdoje šiuo metu yra du vakcinavimo centrai: Klaipėdos miesto poliklinika ir Jūrininkų sveikatos priežiūros centras. Vakcinacijos centrai, pasak R. Perminienės, šiuo metu vakcinos gauną kiekvieną savaitę, tad vakcinavimo procesas vyksta sklandžiai.

"Masinis vien tik senjorų grupės vakcinavimas prasidės nuo kitos savaitės. Baigsime vakcinuoti pedagogus, švietimo bendruomenę ir pereisime prie kito prioriteto, kuris yra 80 metų amžiaus ir vyresni asmenys", - tikino R. Perminienė.

Jau penktadienį planuojama užbaigti pedagogų ir švietimo bendruomenės vakcinavimą.

"Norą vakcinuotis išreiškė 139 darbuotojai, dirbantys kontaktiniu būdu. Taip pat prie norinčiųjų vakcinuotis 2 009 švietimo bendruomenės darbuotojų prisijungė daugiau asmenų, tad dabar turime 2 073 asmenis iš švietimo įstaigų, kurie pareiškė norą vakcinuotis", - skaičius patikslino R. Perminienė.

Pasak Sveikatos apsaugos skyriaus vedėjos, buvo ir tokių švietimo bendruomenės narių, kurie pareiškė norą vakcinuotis, tačiau neatvyko.

"Skiepas yra savanoriškas, nėra jokios prievartos, pats žmogus apsisprendžia, nori vakcinuotis ar ne. Jei žmogus iš pradžių, kai sudarinėjome sąrašus, buvo nusprendęs vakcinuotis, bet kai buvo pakviestas atvykti konkrečią dieną, pakeitė nuomonę ir neatvyko, tai yra jo teisė. Tikrai buvo tokių, kurie neatvyko", - sakė R. Perminienė.

Patogiausias būdas SUŽINOTI DAUGIAU – sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder