Šernų medžioklė prasidėjo protestu

Šernų medžioklė prasidėjo protestu

"Mes privalom, mes - kareiviai", - 22-iems Klaipėdos medžiotojų ir žvejų klubo "Neringa" medžiotojams ir varovams šiandien sakė klubo pirmininkas Mečislovas Gvazdauskas. Mat ankstų šeštadienio rytą būrys klubo narių, Klaipėdos savivaldybės įsakymu, susirinko šaudyti šernus Girulių miške.

"Mes nieko neorganizuojame, Girulių miškas net ne mūsų teritorija, mes vykdom aplinkos apsaugos ministro Valentino Mazūronio įsakymą. Tokia mūsų misija", - kalbėjo medžiotojų klubo vadovas. Jis patikino, kad vyrai imsis visų atsargumo priemonių, nes miške gali būti sportuojančių ir vaikštinėjančių žmonių. Vietovė buvo apžiūrėta, medžioklės išvakarėse prie takų į miškus girininkai pakabino įspėjamuosius ženklus.

Buvo įsakyta nešauti į lapes, kiškius, mangutus, briedžius - tik į šernus, kurie, esą, gali sirgti Afrikiniu kiaulių maru.

"Musų tikslas - sumažinti šernų populiacija Klaipėdos miesto ribose, o ar apskritai čia yra šernų - pamatysime", - kalbėjo medžiotojai. Iš medžiotojų lūpų nuskambėjo žodžiai, jog šernai - ne tik Lietuvos, bet ir Europos skausmas, todėl ir reikia imtis tokių drastiškų priemonių.

Priešais medžiotojų rikiuotę stovėjo nedidelis būrys protestuotojų su plakatais "Neleiskime medžiotojams ūkininkauti mūsų miškuose". Žmonės buvo atsinešę ir maisto neva alkaniems medžiotojams pamaitinti.

"Mes labai neigiamai žiūrime į tokius veiksmus. Iššaudyti 90 proc. šernų, tai visiškai neracionalus ir nesuvokiamas sprendimas. Mes jų nepalaikome ir priešinamės. Populiacija nenatūraliai didinama. Patys medžiotojai visus metus maitina šernus, tik ne žiemą, kai jiems sunkiausia susirasti maisto", - sakė Klaipėdos ekologinio klubo "Žvejonė" atstovė Jurgita Matutienė.

Protestuotojai suabejojo, ar neplis užkratas, jeigu šernų maitos nebus tinkamai utilizuotos, o apie tai net nekalbama.

Primename, jog šį savaitgalį, siekiant išvengti incidentų, patariama vengti be reikalo vaikščioti Girulių miške.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder