Situacija Klaipėdos ligoninėse vis dar įtempta

Situacija Klaipėdos ligoninėse vis dar įtempta

Situacija Klaipėdos ligoninėse yra viena prasčiausių Lietuvoje. Trūksta ne tik personalo, bet ir lovų koronavirusu sergantiems pacientams.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas Vinsas Janušonis pasakojo, jog šiuo metu ligoninėje guli 115 koronavirusu sergančių pacientų. 12-ai jų yra ventiliuojami plaučiai, 15 guli Reanimacijos skyriuje, o 74 naudoja deguonį.

"Pacientai, kurie nenaudoja deguonies, taip pat yra sunkūs, dėl traumų, chirurginių operacijų, insultų ir panašiai. Turime 120 lovų koronavirusu sergantiems pacientams, daugiausiai galėtume turėti 150 lovų, tačiau tam mums reikia bent kelių dienų", - sakė V. Janušonis.

Pasak V. Janušonio, didžiausia problema išlieka Reanimacijos skyriuje, kuriame guldyti daugiau nei 18 ligonių neįmanoma.

Šioje situacijoje ligonius turėtų priimti rezervinė Respublikinė Klaipėdos ligoninė.

Taip pat Klaipėdos universitetinėje ligoninėje koronavirusu serga 21 gydytojas, nors situacija dėl to dar nėra kritiška, tačiau problemų, pasak V. Janušonio, kyla.

Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje šiuo metu yra gydomi 83 koronavirusu sergantys pacientai, du iš jų Reanimacijos skyriuje, 39 naudoja deguonį.

"Situacija ligoninėje įtempta, mes galime priimti 80 pacientų, bet 125 tikrai negalime. Ne dėl to, kad nenorėtume jų gydyti, bet dėl to, kad tam neturime sąlygų. 183 medicinos darbuotojai serga koronavirusu arba yra izoliacijoje. Tai yra didžiulis skaičius", - sakė Respublikinės Klaipėdos ligoninės direktoriaus pavaduotojas Zigmas Juzumas.

Kasdien vis sudėtingesnė situacija darosi ir Klaipėdos jūrininkų ligoninėje, kurioje šiuo metu COVID-19 serga 35 darbuotojai - 4 gydytojai ir 3 slaugytojos, o 6 darbuotojai saviizoliacijoje.

"Situacija kasdien darosi vis sudėtingesnė, padaugėjo skubos tvarka patenkančių stacionarinių pacientų, todėl po truputį ribojame planinę stacionarinę pagalbą. Tačiau kol kas pilnai teikiame kontaktines ambulatorines konsultacijas", - pasakojo Jonas Sąlyga.

Klaipėdos vaikų ligoninė šiuo metu jau paruošė 40 lovų koronavirusu sergantiems vaikams, taip pat paruošė ir reanimaciją, tačiau yra tik 4 specialistai galintys dirbti reanimacijos skyriuje. Šiuo metu Vaikų ligoninėje serga 1 gydytoja, 4 slaugytojos ir 2 kito personalo darbuotojai.

"Darbo krūvis padidėjo, nes rajono ligoninės uždarinėja vaikų skyrius ir juos ruošia koronavirusu sergantiems pacientams. Tad visi vaikai atvyksta pas mus ir mes jiems suteikiame visą būtinąją pagalbą", - sakė Klaipėdos vaikų ligoninės vyr. Gydytojas Virginijus Žalimas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder